ΤΟ Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, πιθανότατα παρουσία του γραμματέα του κόμματος Π. Σκουρλέτη αναμένεται να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, για να εξετάσει τις διαμορφωθείσες συνθήκες γύρω από την υποψηφιότητα που θα στηρίξει το κόμμα στις περιφερειακές εκλογές σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Με δεδομένη την τελευταία απόφαση της Κ.Ε. για συνεργασίες και διευρύνσεις αλλά και με βάσει στοιχεία που υπάρχουν στα επιτελεία των κομμάτων, ο ήδη προταθείς από το ΚΙΝΑΛ υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγγας, μπορεί να κερδίσει υπό προϋποθέσεις στο 2ο γύρο των εκλογών τον νυν περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, πολλά είναι τα στελέχη του κόμματος που εισηγούνται τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές στην περιφέρεια αλλά και σε δήμους της Θεσσαλίας.

Τροχοπέδη σε αυτή την προοπτική είναι η μέχρι σήμερα στάση του ΚΙΝΑΛ που στέκεται σκληρά απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και η στάση κάποιων στελεχών του ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα που αντιτάσσονται στη συνεργασία με τον Απ. Καλογιάννη στο δήμο Λαρισαίων.

Οι πιο αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι αυτά τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική που θεωρεί πρώτιστο μέλημα για το ΣΥΡΙΖΑ την ήττα Αγοραστού στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως τον τελικό λόγο για το πρόσωπο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Θεσσαλίας θα τον έχει η Κ.Ε. του κόμματος

Διαψεύσεις

Εν τω μεταξύ με αφορμή τη συνεδρίαση της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν από το γραφείο Τύπου της οργάνωσης εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία ενισχύει τις φήμες που θέλουν να προωθείται η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Τσιλιμίγγα. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Προς άρση παρεξηγήσεων και ως απάντηση σε διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας διευκρινίζει ότι η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής την περασμένη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών για την Πολιτική Απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στη συνεδρίαση δεν υπήρξε καμία αντίρρηση στην Πολιτική Απόφαση της Κ.Ε. και εκείνο που ρητά τονίστηκε είναι η βούληση όλων των στελεχών να εργαστούν για την δημιουργία ευρύτερων σχημάτων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχημάτων που θα έχουν δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο και τα οποία θα διεκδικήσουν τους Δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο την ανατροπή του παρωχημένου μοντέλου ανάπτυξης που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία, αλλά και θα αποτελέσουν ελπιδοφόρο ανάχωμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την έξαρση της ακροδεξιάς, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.

Στην ίδια συνεδρίαση δεν υπήρξε θέμα της ημερήσιας διάταξης και φυσικά καμία απόφαση σχετικά με τους υποψήφιους Δημάρχους ή τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους οποίους και θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

Όλα τα υπόλοιπα που δημοσιεύονται, διαδίδονται ή επιχειρούνται να διαρρεύσουν αποτελούν ευσεβείς πόθους διαδρομιστών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ