ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» επισκέφτηκε το Δ/ντη Π.Ε. Λάρισας κ. Σωτήριο Βούλγαρη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση. Η συνάντηση  ήταν εποικοδομητική και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Από την πλευρά του Δ.Σ. έγινε αναφορά στις μηδενικές μεταθέσεις τα τελευταία χρόνια  στο νομό Λάρισας, ενώ υπάρχουν και δίνονται από την Δ/νση Π.Ε. Λάρισας   τα 40 οργανικά κενά .Επίσης  τονίστηκε ότι εξαιτίας  των ελάχιστων αποσπάσεων από άλλα ΠΥΣΠΕ στο  ΠΥΣΠΕ Λάρισας, πολλοί συνάδελφοί  μας με πολλά χρόνια υπηρεσίας  και με προβλήματα οικογενειακά και  υγείας   συνεχίζουν να μένουν μακριά από τις οικογένειες τους.

Ακόμη τονίστηκε ότι η θεσμοθέτηση της Δίχρονης  Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι ένα θετικό βήμα, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καθολική εφαρμογή σε όλους τους δήμους του Νομού μας και της Επικράτειας γενικότερα. Παράλληλα οφείλει η Κυβέρνηση να σχεδιάσει και  προχωρήσει άμεσα  στην ανέγερση νέων νηπιαγωγείων .

Από την πλευρά του ο Δ/ντης Εκπαίδευσης ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου ότι  υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις προσλήψεις  εκπαιδευτικών για Παράλληλη Στήριξη. Ενώ το Υπουργείο έχει εγκρίνει 58 αιτήματα για Παράλληλη Στήριξη , δυστυχώς  μέχρι σήμερα –δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς – έστειλε μόνο 10 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας

Συνεχίζουμε τον αγώνα για άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών  στην εκπαίδευση , ενώ παράλληλα αγωνιζόμαστε για  την πλήρη υλοποίηση του οράματος του Κλάδου για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com