ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την απελευθέρωση της Λάρισας από τα Γερμανοφασιστικά στρατεύματα διοργάνωσαν το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Τ. Γαργαλιάνου η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, τα Τομεακά Συμβούλια της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια της χορωδίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, για να ακολουθήσει χαιρετισμός που απηύθυνε ο Τηλέμαχος Καλόγηρος, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας, ενώ στην κεντρική του ομιλία στο ιστορικό της απελευθέρωσης και τη συμβολή του ΚΚΕ αναφέρθηκε το στέλεχος του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣΥ Γ. Παζιάνας.

«Συμπληρώνονται σήμερα 74 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας από τους Γερμανο-ιταλούς φασίστες κατακτητές. Συμπληρώνονται σήμερα 74 χρόνια από τη μέρα νίκης και λευτεριάς, ύστερα από 4 χρόνια βάρβαρης σκλαβιάς, αλλά και ενός τιτάνιου αγώνα του απροσκύνητου λαού μας, της εργατικής του τάξης, της ανυπότακτης νεολαίας μας που πάλεψαν να κρατήσουν ελεύθερη τη χώρα μας, μέσα από τις γραμμές του ελληνικού στρατού στο έπος της Αλβανίας και στα οχυρά της πατρίδας μας αλλά και στη συνέχεια να την απελευθερώσουν μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αλληλεγγύης», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Παζιάνας.

Στέλνοντας αντιφασιστικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Παζιάνας σημείωσε πως θα πρέπει να πάψουν οι κυβερνώντες να υποκρίνονται για την άνοδο αντιδραστικών- ακροδεξιών- φασιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την ΕΕ.

«Τις αιτίες της ενίσχυσής τους ας τις ψάξουν στο σύστημα που υπηρετούν. Στους ανταγωνισμούς των αστικών ρευμάτων του εθνικισμού και του κοσμοπολιτισμού που αλλληλοτροφοδοτούνται! Ας τις ψάξουν στις πλατείες των «αγανακτισμένων». Εκεί που η ΧΑ τράφηκε από το μίσος που καλλιεργεί το σύστημα προς το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Κι αν στη Γερμανική κατοχή ήταν οι Χίτες τα όπλα του συστήματος, τώρα οι πολιτικοί τους απόγονοι είναι οι Χρυσαυγίτες, που η εγκληματική τους δράση θα καταδικαστεί μέσα στο λαό από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών μέσα στις μαζικούς φορείς του εργατικού- λαϊκού κινήματος», πρόσθεσε ο κ. Παζιάνας, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ