ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΗ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε σπίτι άνεργης, με άρρωστο πατέρα στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας και σε κάθε σπίτι που αδυνατεί να πληρώσει, ζητά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Σε ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρονται τα εξής:

“Πριν ένα μήνα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, πραγματοποίησε κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα, διαμαρτυρόμενο, για την προσπάθεια της ΔΕΗ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, να τρομοκρατήσει εργατικές και λαικές οικογένειες που χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, λόγω της ανεργίας και της δραστικής μείωσης του εισοδήματος τους, ότι θα τους κόψει το ρεύμα, αν δεν πληρώσουν το 30% της οφειλής άμεσα και να μπούν σε ρύθμιση που συνήθως δεν μπορεί να πληρωθεί λόγω της υψηλής δόσης, θα τους κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης και θα προσφύγει και σε ένδικα μέσα

Άλλη μια απόδειξη, ότι η έξοδος από τα μνημόνια που διατυμπανίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους το τέλος των βασάνων που μας φόρτωσαν η καπιταλιστική κρίση και οι αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η ανηλεής επίθεση της ΔΕΗ Α.Ε, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, δεν εξαιρεί, ούτε τους ανέργους, ούτε και σοβαρά ασθενείς, ακόμη και σε εκείνους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, πετώντας τους εκτός σε πολλές περιπτώσεις και προχωρώντας σε διακοπές ρεύματος φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις διακοπής ρεύματος, σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, σε σπίτι άνεργης γυναίκας στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας, η οποία πέρα από την απουσία εισοδήματός, έχει στο σπίτι και τον άρρωστο πατέρα της, ο οποίος χρειάζεται οπωσδήποτε το ρεύμα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει από την ΔΕΗ Α.Ε και την κυβέρνηση, να επανασυνδέσουν το ρεύμα στην συγκεκριμένη οικογένεια και σε όλες όσες έχουν διακόψει την παροχή του, γιατί αδυνατούν να πληρώσουν.

Να σταματήσουν τώρα αυτή την ανηλεή επίθεση στους άνεργους, ασθενείς, άπορους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους με προβλήματα και να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στις περιπτώσεις αυτές.

Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

Καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, να απευθύνονται στα σωματεία τους και στο ΕΚΝΛ και με αγωνιστικό τρόπο να διεκδικήσουμε τα παραπάνω αιτήματα, καθώς και τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να διεκδικήσουμε η Ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ