ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 R ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Ισχυρός σεισμός 6,4Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10) στις 01:54, στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά Ζακύνθου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού το μέγεθος ήταν 6,4 Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 44 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζακύνθου.

Από την ώρα που σημειώθηκε η κύρια σεισμική δόνηση (01:54), έχουν γίνει αισθητοί δεκάδες μετασεισμοί, αρκετά μεγάλης έντασης, γεγονός που συνεχίζει να ανησυχεί τους κατοίκους της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Νωρίτερα, το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Αισθητός σε Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα και Αλβανία!

Στην Πάτρα μάρτυρες ανέφεραν πως ο σεισμός ήταν τόσο αισθητός που νόμιζαν πως θα πέσει το σπίτι, ενώ στο Αγρίνιο, οι κάτοικοι ανέφεραν πως ήταν μεγάλης διάρκειας με μεγάλο βουητό.

Ο σεισμός ήταν τόσο έντονος, που εκτός από την Ελλάδα, έγινε αισθητός στη νότια Ιταλία, τη Μάλτα και την Αλβανία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ