ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

Συγκίνηση για τον αδικοχαμένο υπολοχαγό (ΑΣ)  Κωνσταντίνο Χατζή, στη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου

Η φετινή γιορτή της επετείου του «ΟΧΙ» στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Φαλάνης ήταν διαφορετική από τις συνηθισμένες. Γιατί ήταν αφιερωμένη στους πεσόντες άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα στον Υπολοχαγό της Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνο Χατζή που ήταν μαθητής των πιο πάνω σχολείων και ο οποίος

έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όταν το ελικόπτερο του κατέπεσε στα υψώματα του Σαραντάπορου. Ήταν 19 Απριλίου 2017. Μαζί του «έφυγαν» τρεις ακόμη ανώτατοι αξιωματικοί. Κι όμως. Λίγα χρόνια μόλις πριν, ο πεσών αξιωματικός ήταν στα θρανία αυτά και λάμβανε και ο ίδιος μέρος στις εθνικές γιορτές !

«-Τιμούμε τη μνήμη του γιατί ήρωες δεν είναι μόνο όσοι πέφτουν στη διάρκεια του πολέμου, αλλά κι αυτοί που μέσα από τις τάξεις των Ενόπλων μας Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο διευθυντής του Γυμνασίου Φαλάνης κ. Αλέξης Καλέσης.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τις ευχαριστίες του γιατί η οικογένεια και οι φίλοι του αντιστράτηγου –όπως ονομάστηκε μετά θάνατον- πεσόντα αξιωματικού προσέφεραν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό  στη μνήμη του, με το οποίο το σχολείο εφοδιάστηκε με βιντεοπροβολείς που αναβαθμίζουν ριζικά την διδασκαλία των μαθημάτων.

Παρούσα  στην τελετή η οικογένεια του  Κωνσταντίνου Χατζή προς την οποία τα δύο σχολεία – συμβολικά- απένειμαν ευχαριστήριο έπαινο.

«Η νεολαία της Φαλάνης σας είναι ευγνώμων» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου.

Η γιορτή που ακολούθησε, σε επιμέλεια της φιλολόγου κας Ευαγγελίας Μαγκούφη ήταν ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο 1940. Ακούστηκαν δημοτικά και λαϊκά τραγούδια που γράφτηκαν στα χρόνια του πολέμου και που σήμερα είναι σχετικά άγνωστα στους περισσότερους που μένουν κυρίως στα κλασσικά μουσικά μοτίβα της Σοφίας Βέμπο.

Χόρεψε – και εντυπωσίασε- η χορευτική ομάδα του σχολείου που καταχειροκροτήθηκε. Στο τέλος οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου κκκ Αλέξης  Καλέσης και Ιωάννης Παπατόλιας απένειμαν τους επαίνους στους αριστεύσαντες μαθητές του σχολείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ