Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΌΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

«Αντλώντας διδάγματα από την εποποιία του ’40 να πούμε τα δικά μας Όχι στην αυθαίρετη διαστρέβλωση του ιστορικού μας παρελθόντος, είτε μέσω εθνικά επιζήμιων συμφωνιών, όπως αυτή των Πρεσπών, είτε μέσω των σχολικών βιβλίων, όπως επιχειρείται αυτή τη στιγμή από το υπουργείο Παιδείας».

Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το μήνυμα του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η ημέρα του ΟΧΙ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα παραμένει για το έθνος μας ένα ανεξίτηλο ορόσημο ενότητας και ελευθερίας. Ένα μικρό έθνος, με πενιχρά μέσα και με περιορισμένους πόρους, αλλά με απεριόριστη πίστη στις δυνάμεις του και με πρωτοφανή διάθεση αυτοθυσίας, κέρδισε τον θαυμασμό όλου του κόσμου ταπεινώνοντας τους ιταμούς εισβολείς.

Εκείνες τις ημέρες του μακρινού 1940, που ο Έλληνας στρατιώτης νίκησε τον φόβο και τον έκανε τραγούδι, υψώνονται σε αιώνιο παράδειγμα για όλες τις γενιές που θα περάσουν. Τα διδάγματα της εποποιίας στα βουνά της της Βορείου Ηπείρου, πρέπει πάντοτε να μας οδηγούν και να θερμαίνουν τις καρδιές μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που βιώνουμε μια πρωτοφανή παρακμή, όπου η απογοήτευση έχει διαχυθεί στην κοινωνία μας και οι πάσης φύσεως αναθεωρητισμοί στη γειτονιά μας αυξάνονται συνεχώς, χρειάζεται να αντλήσουμε δύναμη από τα κατορθώματα των προγόνων μας που πέτυχαν το ακατόρθωτο.

Γιατί αυτοί έβαλαν την πατρίδα πάνω απ’ όλα και γιατί το έθνος μας συντάχθηκε ενωμένο, πέρα από κομματικές ή ιδεολογικές διαφορές, στον κοινό αγώνα. Η σημερινή συγκυρία μάς φέρνει και εμάς, παιδιά μιας εποχής που θεωρήσαμε ότι όλα ήταν αυτονόητα και κεκτημένα, απέναντι σε σοβαρές προκλήσεις.

Καθήκον μας είναι αυτές τις στιγμές να προτάξουμε ένα νέο όραμα για την ανασυγκρότηση της πατρίδας και, ταυτοχρόνως, να πούμε τα δικά μας ΟΧΙ, και να μην επιτρέψουμε την αυθαίρετη διαστρέβλωση του ιστορικού μας παρελθόντος, είτε μέσω εθνικά επιζήμιων συμφωνιών, όπως αυτή των Πρεσπών, είτε μέσω των σχολικών βιβλίων, όπως επιχειρείται αυτή τη στιγμή από το υπουργείο Παιδείας».