Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΌΧΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καρδίτσα για την εθνική επέτειο του έπους του ’40, συμμετείχε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο σημερινός εορτασμός του έπους του ’40 από τη χώρα μας έρχεται σε μία χρονική συγκυρία που η πατρίδα μας καλείται να ανταποκριθεί σε μία αλληλουχία εξελίξεων που θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον της.

Η έξοδος από το μνημονιακό λήθαργο απαιτεί άμεσα μέτρα και σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σ’ αυτή ακριβώς την πορεία η κυβέρνηση προχωρά το επόμενο διάστημα στα πρώτα μέτρα ανακούφισης των αδυνάμων και αναζωογόνησης της οικονομίας.

Οι διαρκείς προκλήσεις από την Τουρκία επιτάσσουν αποφασιστικότητα και δυναμισμό για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, στο πλαίσιο πάντα των κανόνων διεθνούς δικαίου.

Η αδυναμία των ισχυρών της Ευρώπης να υποστηρίξουν με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τις αξίες εκείνες, πάνω στις οποίες κτίστηκε, εντείνουν την πίεση στη χώρα μας, που όμως – ακόμη και στα δύσκολα – παραδίδει μαθήματα ουμανισμού και αλληλεγγύης.

Η Ελλάδα σήμερα, έχοντας ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και την αυτονόητη δυνατότητα να αυτοπροσδιορίζει την τύχη της, βγαίνει λαβωμένη μεν, αλλά αποφασισμένη δε, να αφήσει πίσω της άπαξ και δια παντός την “μαύρη” οκταετία.

Ο “πόλεμος” με την κρίση κρίθηκε, να είστε βέβαιοι πως θα κερδίσουμε και την τελευταία μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα. Όχι στη μιζέρια, ναι στην εθνική ενότητα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ