ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ Δ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή Δ. Παντερμαλή πραγματοποιήθηκε στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Δέκα χρόνια Μουσείο Ακρόπολης».

«Το Μουσείο Ακρόπολης, το μεγαλύτερο Μουσείο της χώρας, με εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την αξίωση της χώρας μας για την επιστροφή των «μαρμάρων του Παρθενώνα», που αποτελεί εμβληματικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», τονίστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Στ. Σδρόλια, ενώ ο κ. Παντερμαλής έκανε μια αναδρομή στην ίδρυση του Μουσείου αναφερόμενος στην τεράστια πολιτιστική προσφορά του.

Τέλος αξιοσημείωτη ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Γιάννη Σιούλα, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη τα περιφερειακά μουσεία να επωφεληθούν από το brand name του Μουσείου Ακρόπολης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ