ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» (ΦΩΤΟ)

Με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγα, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, γιορτάστηκε στη Λάρισα η επέτειος του «ΟΧΙ».

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή της δοξολογίας στο μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλείου, ενώ ακολούθησαν η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων, φορείς κλπ.

Σε εορταστικό κλίμα και παρουσία πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε η παρέλαση, ενώ ενωτικοί εμφανίστηκαν στις δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αν. ΥΠΕΘΑ Π. Ρήγας, τοπικοί βουλευτές, ο δήμαρχος Λαρισαίων και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο Π.ΡΗΓΑΣ

Νηφαλιότητα, ηρεμία και κυρίως ψυχραιμία απέναντι στην προκλητική στάση της Τουρκίας συνέστησε σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στη Λάρισα ο αν. ΥΠΕΘΑ Π. Ρήγας, ο οποίος στάθηκε στην εθνική επέτειο αρνούμενος να αναφερθεί στη συνεργασία με τις ΗΠΑ και την έντονη δραστηριότητα που παρατηρείται σε στρατιωτικούς σχηματισμούς της πόλης και της περιοχής.

«Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό πρέπει να συνεχισθεί, ενώ θεωρώ πως πλέον η χώρα μας ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς οι θυσίες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν με την αποδέσμευση από τα μνημόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας, συνιστώντας «ηρεμία και νηφαλιότητα» απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

«Η κυβέρνηση και οι ένοπλες δυνάμεις ασκούν μια ειρηνική πολιτική, αφού μόνο έτσι μπορούν να συνυπάρξουν οι λαοί», κατέληξε ο κ. Ρήγας, που με τη χαρακτηριστική φράση «είμαι εδώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις», αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό για τις στρατιωτικές συνεργασίες που καταγράφονται στην περιοχή.

ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ

Σε ενωτικό κλίμα κινήθηκαν οι δηλώσεις τοπικών βουλευτών και αυτοδιοικητικών μετά την παρέλαση της Λάρισας, όπου το παρών έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α. Βαγενά και Ν. Παπαδόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κατσιαντώνης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

«Το μήνυμα της αντίστασης είναι ένα μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας, οι μνήμες παραμένουν έντονες, ωστόσο στις μέρες μας δυστυχώς βλέπουμε και πάλι το δυνάμωμα του φασισμού», τόνισε η κ. Βαγενά, ενώ για μέρα ενότητας έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Ν. Παπαδόπουλος.

«Πορευόμαστε ενωτικά παρά τις προσπάθειες ορισμένων που επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα διχόνοιας στη χώρα μας. Η ΝΔ δεν θα εφαρμόσει τέτοιες πρακτικές στοχεύοντας στη σύμπλευση για ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε ο Γ. Κατσιαντώνης.

«Τα πραγματικά «όχι» είναι αυτά που τελικά οδηγούν σε εποποιίες και παγκόσμιες αναγνωρίσεις, ενώ τα “fake” οδηγούν σε τραγωδίες», υπογράμμισε με νόημα ο Κ. Αγοραστός, ενώ σε μια εκδήλωση τιμής και δόξας για όσους αγωνίστηκαν για την πατρίδα αναφέρθηκε ο Απ. Καλογιάννης.

«Ένα μήνυμα υπάρχει, ενότητα, συνέργειες και κοινός αγώνας για ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ