ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

«Ένδοξη ημέρα για το Έθνος η σημερινή και στο νου μας έρχονται οι θυσίες των ηρώων μας, που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση γράφοντας το Έπος του ’40. Η 28η Οκτωβρίου και το περήφανο και ομόθυμο ΟΧΙ του ελληνικού λαού υπέμνησαν σε όλο τον κόσμο το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, που δεν λυγίζει,

αλλά αγωνίζεται και συντρίβει πάνοπλους και πολυπληθέστερους εισβολείς για την προάσπιση της ελευθερίας και την υπεράσπιση της Πατρίδας, χωρίς να σκύβει το κεφάλι απέναντι σε τυραννικά καθεστώτα. Αυτή είναι η ταυτότητα και η βαριά κληρονομιά μας, από την αρχαιότητα έως σήμερα

Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας θα συντροφεύουν πάντοτε εκείνους, που προστέθηκαν στο πάνθεον των ηρώων μας, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα βουνά της Ηπείρου, το οχυρό Ρούπελ, τη μάχη της Κρήτης και σε όσους αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία από άκρου εις άκρον της Πατρίδας, τόσο την περίοδο ’40-’41, όσο και κατά την Εθνική Αντίσταση, συμβάλλοντας καθοριστικά στη νίκη των συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τα Φάρσαλα, όπου παρευρέθηκε για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, προσθέτοντας:

«Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου περνά από γενιά σε γενιά, μας εμπνέει και καθίσταται οδηγός μας στη σύγχρονη εποχή. Η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει πολλαπλές εξωτερικές προκλήσεις, απέναντι στις οποίες πρέπει να παρατάσσεται με ενότητα και ομοψυχία, αρχής γενομένης από τις διεκδικήσεις των Σκοπίων.

Αν και η συγκυβέρνηση επιχειρεί να διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς, εμείς αντιστεκόμαστε και λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς, ΟΧΙ στην παραχάραξη της ιστορίας, ΟΧΙ σε μία “λύση” που μπορεί να απειλήσει το εθνικό συμφέρον και την ασφάλεια της Πατρίδας. Ούτε “μακεδονικό έθνος” υπάρχει, ούτε “μακεδονική γλώσσα” και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή μία Συμφωνία, που τροφοδοτεί τον πυρήνα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων.

Επιδιώκουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την αρμονική συνύπαρξη με τους γείτονές μας, αλλά δεν πρόκειται επ’ ουδενί και ουδέποτε να παραχωρήσουμε τίποτα, απ’ όλα όσα οι πρόγονοί μας προστάτευσαν με το αίμα τους και τη ζωή τους.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Ζήτω το Έθνος!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ