ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Με τη συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας, δήμου Τυρνάβου και ΑΑΔΕ, αντιμετωπίστηκε όπως όλα δείχνουν το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί για την απόσταξη τσίπουρου από τους διήμερους καλλιεργητές και έτσι όλοι οι παραγωγοί από σήμερα κιόλας θα αρχίσουν να βράζουν όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη για την αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή, ανακοινώθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και το δήμαρχο Τυρνάβου Π. Σαρχώση κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο γραφείο του κ. Αγοραστού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σαρχώσης σε δήλωσή του σημείωσε ότι μέσα από τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ περιφέρειας και δήμου αντιμετωπίστηκε ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα για την αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής, όπως άλλωστε είχε γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν με τη νομιμοποίηση 6.000 στρεμμάτων αμπελιών που βρισκόταν σε αμφισβητούμενο καθεστώς.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των διήμερων, που θα βράσουν όπως και πέρυσι έγινε χρήση του νόμου 2369 που δίνει κάποιες δυνατότητες στην αυτοδιοίκηση. Τέλος για μια ακόμη φορά ο κ. Σαρχώσης τόνισε τη στενή συνεργασία με τον περιφερειάρχη που αναδεικνύει τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίσουν προβλήματα προς όφελος των κατοίκων κάθε περιοχής.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τυρνάβου στηρίζουν τους ανθρώπους της παραγωγής. Στο παρελθόν δώσαμε μια τεχνική λύση σε ένα πρόβλημα που αφορούσε τη νομιμοποίηση έξι χιλιάδων στρεμμάτων αμπελιών. Φέτος προέκυψε ένα νέο πρόβλημα που αφορά το καθεστώς με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η απόσταξη των διήμερων.

Σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και των υπουργείων που εμπλεκόταν δώσαμε μια λύση προκειμένου από σήμερα να μπορούν να αποστάξουν και οι παραγωγοί που παίρνουν άδεια για δυο ημέρες (διήμεροι).

Πρόκειται για μ ια συλλογική και αποτελεσματική προσπάθεια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους ανθρώπους της παραγωγής».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος   Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε τα εξής:

«Με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Τυρνάβου έχει αναπτύξει μια σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Στο παρελθόν καταφέραμε να λύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορούσε την αμπελοκαλλιέργεια «νομιμοποιώντας» έξι χιλιάδες στρεμμάτων αμπελοκαλλιέργειας που ήταν στον… αέρα.

Έτσι και τώρα δώσαμε μια λύση στο αδιέξοδο που παρουσιάστηκε στη διαδικασία της απόσταξης. Δώσαμε τη δυνατότητα στους διήμερους αμπελοκαλλιεργητές να έχουν μια καλή χρονιά και φέτος. Αυτό είναι το μεγαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μπορεί μέσα από συνεργασίες και συνέργειες να δίνει λύσεις στα προβλήματα προς όφελος των πολιτών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ