ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μήνυμα αγώνα από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτη

Ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στο Τύρναβο, με θέμα «Απολογισμός δράσης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο και οι στόχοι για τις τοπικές εκλογές του 2019» με ομιλητή τον επικεφαλής της, Στέλιο Χατζηκράχτη.

Στην εισήγησή του, ο ομιλητής, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν στην Τοπική Διοίκηση τα τελευταία 20 χρόνια με την ψήφιση των νόμων «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και είχαν σαν στόχο την προώθηση μέσω των δήμων των αντιλαϊκών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας και την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Οπως επεσήμανε με την ψήφιση του νόμου «Κλεισθένης 1» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλείνει ο πρώτος κύκλος των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Διοίκηση.

Συγκεκριμένα με τον «Κλεισθένη» πραγματοποιείται:

  • Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους, με προσανατολισμό την αύξηση των ιδίων πόρων τους από δημοτικά τέλη και φόρους.
  • Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Τοπικής Διοίκησης και της προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων.
  • Γενικεύονται και γίνονται μόνιμες οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην Τοπική Διοίκηση. Η κατεύθυνση είναι να γίνονται προσλήψεις προσωπικού σε επιτελικές θέσεις και οι ιδιωτικές εργολαβίες να αναλαμβάνουν το υπόλοιπο έργο των δήμων και μάλιστα σε κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες.
  • Ελέγχεται η Τοπική Διοίκηση ακόμα πιο στενά από τον κρατικό μηχανισμό μέσω μιας σειράς οργάνων ελέγχου όπως η «αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας ΟΤΑ», ο «επόπτης ΟΤΑ» με στόχο την απρόσκοπτη και χωρίς ενοχλητικές φωνές, υλοποίηση της κάθε κυβερνητικής επιλογής.

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Χατζηκράχτης αναφέρθηκε στη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης την τετραετία 2014-2018 και τόνισε ότι:

  • Παλέψαμε μαζί με τους αγρότες της περιοχής μας κατά των πολιτικών της Ε.Ε. που στόχο έχουν τον αφανισμό τους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα.
  • Καταγγείλαμε τη Δημοτική Αρχή μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που εφαρμόζει και απαιτήσαμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και να πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Εναντιωθήκαμε στην λογική της Δημοτικής Αρχής για την ανταποδοτικότητα και εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και πρόνοιας.
  • Κάναμε παρεμβάσεις για τη δημιουργία υποδομών και έργων με κριτήριο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας όπως μέτρα αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Συγκρουστήκαμε συνολικά με τις πολιτικές εκείνες που θέλουν το δήμο να είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, τις οποίες εφαρμόζει κατά γράμμα η Δημοτική Αρχή.
  • Καταθέσαμε ψηφίσματα για τα ατομικά δικαιώματα – συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό – κατά της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου όπου η Δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε ούτε να συζητηθούν, γιατί προφανώς θίγεται η κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί.

Τελειώνοντας ο Στέλιος Χατζηκράχτης ανάφερε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η δύναμη της αντίστασης, της διεκδίκησης και της προοπτικής.

Θα αγωνιστεί, για να αναλάβει τα ηνία του Δήμου στις επόμενες εκλογές και κάλεσε όλους σε μια πλατιά λαϊκή συσπείρωση, για να έχει ο συμπολίτης μας ένα στήριγμα δίπλα του.

Στη χθεσινή εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Μπ. Μπακούλας, ο ανεξάρτητος δ.σ. Δ. Κουτσίνας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Λ. Μάγγου – Στατήρη και Κ. Πατσίκας, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΣΠΤΑ Κ. Γιώτας, οι πρόεδροι των Α.Σ. Τυρνάβου και Αργυροπουλίου Σ. Τσικριτσής και Κ. Χατζής και αρκετοί φίλοι της παράταξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ