ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ Η ΑΕΛ

Παιχνίδι χωρίς αύριο για το θεσμό του κυπέλλου ήταν αυτό για την ΑΕΛ στο FC ARENA, με τους «βυσσινί», που εμφανίστηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, να επικρατούν τελικά του Ηρόδοτου με 4-1, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Νούνιτς και Μπαργκάν που πέτυχαν από δύο τέρματα.

Η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» από νωρίς την αναμέτρηση και μόλις στο 5’ ο Μπαργκάν σημάδεψε με πλασέ το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ το σκορ άνοιξε στο 22’ ο Νούνιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπαργκάν στέλνοντας με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα του Ηρόδοτου για το 1-0.

Με τον αέρα του γκολ οι παίκτες του Φέστα συνέχισαν να πιέζουν και στο 36’ ο Νούσιος  δοκίμασε το πόδι του στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κουράκη, ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ στόχευσε στο να «κλειδώσει» τη νίκη, με το Μπαργκάν στο 56’ να πλασάρει εύστοχα γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του.

Στο 62’ ο ορεξάτος Μπαργκάν εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας, έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και δεν λάθεψε σημειώνοντας δεύτερο προσωπικό τέρμα και το 3-0 για την ΑΕΛ.

Στο 68’ ήταν η σειρά του Νούνιτς να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, όταν ο Χοτζάλι έβγαλε την κάθετη πάσα και ο επιθετικός της ΑΕΛ έκανε το πλασέ γράφοντας το 4-0 και δίνοντας διαστάσεις στη νίκη.

Οι εκατέρωθεν αλλαγές του τελευταίου 20λέπτου έριξαν κάπως το ρυθμό του αγώνα, ενώ οι παίκτες του Ηροδότου πέτυχαν τελικά το γκολ της τιμής στο 80’, όταν ο Μασάδο που νωρίτερα ανατράπηκε εντός περιοχής από το Γκοϊκοβιτς δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα γράφοντας το 4-1 για τον Ηρόδοτο.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με τα… «δεύτερα» της ΑΕΛ να στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα και τους «βυσσινί» να πανηγυρίζουν το πρώτο τους τρίποντο για το θεσμό του κυπέλλου.

ΑΕΛ (Φέστα): Παϊτέρης, Μπέρτος, Γκόλιας, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Μπάλλας (75΄ Πινακάς), Φατιόν, Κοέφ (59΄ Χοτζάλι), Νούνιτς, Νούσιος, Μπαργκάν (66΄ Φρίουι)

Ηρόδοτος (Λυρώνης): Κουράκης, Προβυδάκης (73΄Δαμινάκης), Κασαπάκης, Κοντογιάννης, Μπάμπης, Φραγκουλάκης (70΄Αργκιλέσι), Κανδηλάκης, Γιαλούσης, Μασάδο, Κωνσταντινίδης (66΄Αμαραντίδης) , Μάκο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ