ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕ ERASMUS+ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Poznan της Πολωνίας επισκέφτηκαν μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Λάρισας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού   προγράμματος “Erasmus+”, που υλοποιεί το σχολείο, με τίτλο “Practical Skills Matter”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του Πολωνικού Σχολείου Katolicka Szkola Podstawowa, βιώνοντας έτσι την καθημερινότητα στην οικογένεια και στο σχολείο της Πολωνίας, επικοινωνώντας στα Αγγλικά. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πρακτικές δραστηριότητες στο μάθημα των Μαθηματικών, σε workshops πολωνικών τραγουδιών, χορών, escape room, δημιουργία αφίσας, κατασκευή μπρασελέ (βραχιόλι επιβίωσης). Παράλληλα περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης και επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, την Πλατεία της Παλιάς Αγοράς και το  Δημαρχείο της πόλης, καθώς και  το Μουσείο Κρουασάν. Στο Soplicowo, στα περίχωρα του Poznan, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εργαστήριο μαγειρικής, παρασκευάζοντας παραδοσιακά pierogi, απόλαυσαν τη φύση, χόρεψαν τον παραδοσιακό χορό Polonaise, ήρθαν σε επαφή με τα ζώα της φάρμας και παρακολούθησαν επίδειξη πτήσης γερακιών.

Κατά την υλοποίηση του διετούς προγράμματος, ευρωπαϊκά σχολεία από την Ολλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Ρουμανία συνεργάζονται σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να την εμπλουτίσουν με πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται στην καθημερινή ζωή. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες, οι οποίες ενθαρρύνουν τους μαθητές να χρησιμοποιούν και να διευρύνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα και τις νέες τεχνολογίες, να γνωρίσουν το τρόπο ζωής και εκπαίδευσης στις χώρες -εταίρους και να εκτιμήσουν τον πολιτισμό τους έτσι ώστε να συμμετέχουν στην κοινωνία μας ως Ευρωπαίοι πολίτες  με διαπολιτισμική κατανόηση. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών – εταίρων και θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη και την ανταλλαγή διδακτικών εμπειριών, δραστηριοτήτων και γνώσεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των μεθόδων και των υλικών διδασκαλίας.

Η αποστολή του σχολείου αποτελούνταν από τους καθηγητές: Κουκουλή Κυριακή, Καρανάσιου Νικολέττα, Τσιάρα Νικόλαο και τους μαθητές: Γκουδάλα Γιάννη, Ευσταθίου Κατερίνα, Ζαχάκη Κατερίνα, Κανάκη Δημήτρη, Μπασινού Ερμιόνη, Ξενικάκη Ιωάννα και Σταματιάδη Ιάσονα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του προγράμματος “Practical Skills Matter” και στην ιστοσελίδα του 2ου Γυμνασίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ