ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης

Για πολλοστή φορά η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ελασσόνας ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα των νεκροταφείων στη Γεράνεια, το Λυκούδι και τη Γιαννωτά.

Η κατάσταση στα Νεκροταφεία είναι απαράδεκτη. Δεν υπάρχουν διάδρομοι, ούτε υποτυπώδης καθαριότητα, τοιχία είναι πεσμένα. Με το δίκιο τους είναι αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και δικαιολογημένα αναρωτιούνται αν υπάρχει καθόλου ίχνος σεβασμού, τουλάχιστον στους νεκρούς.

Δεν υπάρχει δικαιολογία. Η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι τεράστια. Η στάση της αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση. Δεν μπορεί να παρελαύνουν τα εκατομμύρια από τη μια και από την άλλη να μπορεί να διατεθεί το παραμικρό ποσό για να γίνει η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων τριών μικρών νεκροταφείων.

Βέβαια δεν είναι τα μόνα. Υπάρχει πρόβλημα και σε άλλα νεκροταφεία. Όπως υπάρχουν και δεκάδες άλλα μικρά προβλήματα και βασικές ανάγκες των κατοίκων στα χωριά μας για τα οποία ούτε σχεδιασμός υπάρχει, ούτε πρόβλεψη, ούτε και δυνατότητα να γίνει κάτι.

Αυτό το πλαίσιο που ισχύει, το στηρίζουν όλοι τους, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση. Έχει αυτές και ακόμα πιο δυσάρεστες συνέπειες για τη ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών.

Ο λαός της περιοχής μας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να διεκδικήσει έργα και ουσιαστικά μέτρα για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων και διευρυμένων αναγκών του, για τη ζωή που του αξίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ