ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ Η Π.Σ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Συνεδριάζει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας (Δευκαλίωνος 11, 4ος όροφος), η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση, στην οποία θα συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές,

θα παραστεί ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφος Πάνος Σκουρλέτης.

Το όργανο αναμένεται να εξετάσει τις διαμορφωθείσες συνθήκες γύρω από την υποψηφιότητα που θα στηρίξει το κόμμα στις περιφερειακές εκλογές σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Με δεδομένη την τελευταία απόφαση της Κ.Ε. για συνεργασίες και διευρύνσεις αλλά και με βάσει στοιχεία που υπάρχουν στα επιτελεία των κομμάτων, ο ήδη προταθείς από το ΚΙΝΑΛ υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγγας, μπορεί να κερδίσει υπό προϋποθέσεις στο 2ο γύρο των εκλογών τον νυν περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, πολλά είναι τα στελέχη του κόμματος που εισηγούνται τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές στην περιφέρεια αλλά και σε δήμους της Θεσσαλίας.

Τροχοπέδη σε αυτή την προοπτική είναι η μέχρι σήμερα στάση του ΚΙΝΑΛ που στέκεται σκληρά απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και η στάση κάποιων στελεχών του ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα που αντιτάσσονται στη συνεργασία με τον Απ. Καλογιάννη στο δήμο Λαρισαίων.

Οι πιο αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι αυτά τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική που θεωρεί πρώτιστο μέλημα για το ΣΥΡΙΖΑ την ήττα Αγοραστού στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως τον τελικό λόγο για το πρόσωπο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Θεσσαλίας θα τον έχει η Κ.Ε. του κόμματος.

Τους συμμετέχοντες αναμένεται να απασχολήσει και το θέμα των υποψηφιοτήτων στους δήμους της Θεσσαλίας, με αιχμή τους τέσσερις μεγάλους δήμους Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Σε τοπικό επίπεδο όπως όλα δείχνουν δεν τίθεται θέμα για τη στήριξη της υποψηφιότητας Καλογιάννη, ενώ ξεκάθαρο δείχνει το τοπίο και για το γειτονικό δήμο Καρδίτσας όπου και αναμένεται να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Φ. Αλεξάκου.

Ανοιχτά ωστόσο παραμένουν προς το παρόν τα «μέτωπα» που αφορούν στα Τρίκαλα και το Βόλο, ενώ η έλευση Σκουρλέτη πιθανώς θα δώσει το έναυσμα για εξελίξεις οι οποίες θα απασχολήσουν τα όργανα του κόμματος σε κεντρικό πλέον επίπεδο.

Σημειώνεται τέλος πως όσον αφορά στη Λάρισα το παρών στη συνεδρίαση θα δώσουν ο γραμματέας και δύο μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής (Γ. Γκόγκος και Δ. Γελαλής), καθώς και οι τοπικοί βουλευτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ