ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ

Η διακήρυξη και οι υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης ( Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις) Π.Ε. 

Με τη συμμετοχή στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων στοχεύουμε στην ανάπτυξη της κινηματικής δράσης και όχι στη συνδιαχείριση της κυβερνητικής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε σχέση του συνδικαλισμού με τη διοίκηση, άμεση ή έμμεση, αποτελεί κραυγαλέα έκφραση του καθεστωτικού – κυβερνητικού – κρατικού συνδικαλισμού, τον οποίο πολεμάμε σε όλη την ιστορική μας διαδρομή και παρέμβαση.

Η συμμετοχή της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης στις εκλογές των ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ γίνεται χωρίς ψευδαισθήσεις για το χαρακτήρα αυτών των οργάνων. Τα Υπηρεσιακά συμβούλια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για όργανα διαχείρισης και προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής και η παρουσία των αιρετών δεν αλλάζει τον ρόλο αυτό. Αντίθετα χρησίμευσε στη δημιουργία ενός καθεστώτος πελατειακών σχέσεων και αδιαφάνειας   που εξυπηρέτησε τους στόχους της Διοίκησης,  δια μέσου των εκπροσώπων   του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί από τα στελέχη του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που τώρα ζητούν την ψήφο σου, “φιγουράροντας” στα ψηφοδέλτια των, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ, Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΣΥΝΕΚ) εναλλάσσονται πότε ως αιρετοί και πότε ως διορισμένα μέλη των ΠΥΣΠΕ.

Γύρνα την πλάτη σου στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Στις εκλογές αυτές, στείλε μήνυμα καταδίκης και αντίστασης ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Ενίσχυσε παντού τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, την Αριστερά των αγώνων, την ταξική πτέρυγα στην Εκπαίδευση.

Θα αποδεχθείς να σε “μετρήσουν” ως στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής; Θα ανεχθείς να σε στοιχίσουν πίσω απ’ όλους αυτούς που διέσυραν το όνομα και τους αγώνες της Αριστεράς;

Θα δεχθείς να σε “υπολογίσουν” ως ψήφο υπέρ εκείνων που ετοιμάζουν την κυβερνητική τους επάνοδο για να συνεχίσουν και να επιταχύνουν  την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Θα επιτρέψεις να σε θεωρήσουν “δεδομένο” και “υποταγμένο” έτοιμο να αποδεχθεί την νέα αντιλαϊκή θύελλα;

Πίσω από τα ψεύτικα-αντιπολιτευτικά λόγια και τη δημαγωγία της ΔΑΚΕ, κρύβεται η σκληρή αντικοινωνική πολιτική που εφάρμοζαν τα προηγούμενα χρόνια . Έβαλαν πλάτη στην προώθηση και εφαρμογή αυτής της πολιτικής, μέσα από τη μακρόχρονη παρουσία τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είτε ως αιρετοί ή ως διορισμένα μέλη. Η ΔΑΚΕ θέλει τον κλάδο υποταγμένο και αδρανή, υπηρετώντας την πορεία της κυβερνητικής επανόδου της ΝΔ αποσιωπώντας τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της που και η ίδια αποδέχεται και προωθεί.

Η ΔΗΣΥ η πάλαι ποτέ κραταιά ΠΑΣΚ, πατώντας πάνω στην απόλυτη προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό μπλοκ, επιχειρεί να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Πρόκειται για τους αρχιερείς του πελατειακού μηχανισμού, της συνδιαχείρισης και των ρουσφετιών.

Άλλωστε είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τα «έργα και ημέρες» τόσο του Αρβανιτόπουλου, όσο και της Διαμαντοπούλου. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τις γερές βάσεις αποδόμησης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης επί των ημερών και των δυο.

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ αρνείται να συνδράμει στην προσπάθεια συσπείρωσης και κοινής δράσης των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων. Επιμένει στον αδιέξοδο δρόμο του απομονωτισμού. Εξαντλεί όλη τη δήθεν αγωνιστικότητά της σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με ημερομηνία λήξης, εντείνοντας την απογοήτευση και την αποστράτευση θεωρώντας ότι η ασφαλέστερη τακτική είναι η απλή εκλογική άνοδος των δυνάμεων του Κ.Κ.Ε.

Η ΑΕΕΚΕ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ) εξαπατώντας τους συναδέλφους για ανεξάρτητο συνδικαλισμό, ενισχύοντας όλα τα χρόνια παρουσίας στο σύλλογό μας τις κυρίαρχες πολιτικές, αφού υλοποίησε την λογική της συνδιοίκησης με τους αιρετούς της, τώρα προσχώρησε και επισήμως στην παράταξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διεκδικώντας τη θέση του νυν κυβερνητικού συνδικαλιστή. Μαζί πλέον με την ΕΡΑ (ΣΥΝΕΚ) φτιάχνουν την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών για να παίξουν το γνωστό σε όλους μας ρόλο διευκόλυνσης στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ που  υλοποιεί η κυβέρνηση.

Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης και ως εκπαιδευτικό κίνημα:

             Να ακυρώσουμε την νέα προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης που επιχειρείται με το νέο νόμο για τις δομές της εκπαίδευσης. Χωρίς αναμονές και ολιγωρίες να απαιτήσουμε από τη ΔΟΕ να κηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και αξιολόγησης στελεχών του ν.4547/2018 (νόμος για τις δομές).

             Να εμποδίσουμε κάθε περικοπή στη λειτουργία των σχολείων (συμπτύξεις τμημάτων, συγχωνεύσεις, κατακερματισμό της παράλληλης στήριξης, περιορισμό του ολοήμερου), κάθε υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών και κάθε αυθαιρεσία στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις.

             Να απαιτήσουμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπ/κών ΤΩΡΑ με αποκλειστικά κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Ο άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση εργασίας, ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι και πρέπει ΤΩΡΑ να ικανοποιηθούν.

             Να απαιτήσουμε την άμεση καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με έκδοση ΤΩΡΑ του ΦΕΚ για όλη τη χώρα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ  ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αγιάννης Νίκος

Δαούλα Κατερίνα

Κοσμοπούλου Φωτεινή

Μουτσέλου Ευτυχία

Σεφεριάδου Ελένη

Συννεφακοπούλου Κυριακή

Τσάνης Φάνης

Χριστοδούλου Αστέριος

Φωτίου Γιώργος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΠΥΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αγιάννης Νικόλαος

Βούλγαρης Θεόδωρος

Γκαραγκάνης Αναστάσιος

Γούλας Χρηστος

Δαούλα Κατερίνα

Ζάχου Ασπασία του

Ζώης Βασίλης

Καρέγκλα Ελισάβετ

Κοσμοπούλου Φωτεινή

Κόλλια Ευφροσύνη

Μουντούρης Παναγιώτης

Μουτσέλου Ευτυχία

Παπαθανασίου Αργύριος

Παρασκευά Αναστασία

Σεφεριάδου Ελένη

Συννεφακοπούλου Κυριακή

Τζαβέλα – Βασιλείου Ευαγγελία

Τσάνης Θεοφάνης

Τσιάκος Παναγιώτης

Φωτίου Γεώργιος

Χολέβα Χριστίνα

Χριστοδούλου Αστέριος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ  ΚΥΣΠΕ

Αγιάννης Νίκος

Δαούλα Κατερίνα

Κοσμοπούλου Φωτεινή

Σεφεριάδου Ελένη

Χριστοδούλου Αστέριος

Άμμος στα γρανάζια τους

Νόμος μας το δίκιο των πολλών:

τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών

Δρόμος μας

καμιά συναίνεση, ανοχή, συνδιαχείριση

ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΔΝΤ κεφαλαίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ