ΚΙΝΑΛ: ΑΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΗΘΗΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λάρισας του κινήματος με αφορμή τισ χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που τα μικροκομματικά αδιέξοδα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν μετατραπεί σε πολιτικά αδιέξοδα για την ίδια την Χώρα, την ώρα που ο μόνος λόγος ύπαρξης αυτής της Κυβέρνησης είναι ο κοινός στόχος, που ενώνει την Κυβερνητική πλειοψηφία, που δεν είναι άλλος από τους υπουργικούς θώκους, διογκώνοντας την λαϊκή οργή,

η αναφορά του κ. Σκουρλέτη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο Κίνημα Αλλαγής, την μοναδική παράταξη, που μιλά για εθνική συνεννόηση, ήταν μια επίθεση άστοχη και αήθης, με σκοπό να καλύψει το ιδεολογικοπολιτικό κενό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια απαξίωσης της μοναδικής παράταξης, που εκφράζει την κεντροαριστερά και αποτελεί την πραγματική δημοκρατική παράταξη, καταδεικνύει την αδυναμία, τα κενά και τον ιδεολογικό συρφετό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί λοιπόν, που απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς, που χρέωσαν τη Χώρα με μέτρα ως το 2115 και συγκυβερνούν υπό την ομηρία του Πάνου Καμμένου, δεν δικαιούνται να ομιλούν για αριστερά και να την χρησιμοποιούν για να καλύψουν την πολιτική ανομοιογένεια τους και να περάσουν τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Αναφορικά με τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής, έχει θέσει ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει νέο κύμα προοδευτικών ριζικών αλλαγών στο Κράτος, με αποκέντρωση και ισχυρή αυτοδιοίκηση.  Γι΄ αυτές τις νέες αλλαγές, έχουμε μιλήσει με σαφήνεια και επιδιώκουμε να γίνει πράξη η ισχυρή αυτοδιοίκηση. Για αυτό το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει ανθρώπους – προσωπικότητες, με κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία και πνεύμα βαθιά αποκεντρωτικό.

Επιτέλους, όμως, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ να τοποθετηθούν για τις θέσεις τους, κάνοντας βεβαίως και την απαραίτητη αυτοκριτική αφού στο παρελθόν ήταν αντίθετοι σε όλες τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που οι κυβερνήσεις της Δημοκρατικής Παράταξης υλοποίησαν στην Αυτοδιοίκηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ