“ΤΣΙΜΠΗΣΕ” ΒΑΘΜΟ ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ Η ΑΕΛ

Αποφασισμένη να «χτυπήσει» το εκτός έδρας ματς στη Λειβαδιά εμφανίστηκε η ΑΕΛ καταφέρνοντας να επιστρέψει με το βαθμό της ισοπαλίας, αφού στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL αναδείχτηκε ισόπαλη με τον τοπικό Λεβαδειακό με σκορ 1-1.

Οι παίκτες του Τζ. Φέστα πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και πήραν προβάδισμα στο 13’, όταν μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Πίτι ο Κόεφ με όμορφο πλασέ έγραψε το 0-1 για την ομάδα του.

Η ΑΕΛ επιχείρησε να «παγώσει» το ρυθμό, ενώ η απάντηση του Λεβαδειακού ήρθε στο 22’ όταν το σουτ του Σαβαντογκό μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κρίστινσον και στο 29’ ο μεγάλος άτυχος Β. Μόρας αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας (θλάση οπίσθιου μηριαίου η πρώτη εκτίμηση) μετά από μαρκάρισμα, με την ΑΕΛ να προχωρά στην έκδοση ανακοίνωσης κατά της διαιτησίας.

Ο Λεβαδειακός αύξησε την πίεσή του προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ στο 41’ ο Στανόγεβιτς απείλησε με μακρινό σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαρκόβσκι πήρε την κεφαλιά με τον Κρίστινσον να απομακρύνει τον κίνδυνο, φάσεις με τις οποίες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ υποχρεώθηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Πίτι να δέχεται κλωτσιά στο 48’ και να αποχωρεί τραυματίας λίγο αργότερα αδυνατώντας να συνεχίσει και την ΠΑΕ να προχωρά στην έκδοση και δεύτερης ανακοίνωσης για τη διαιτησία, ενώ παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό τα σφυρίγματα η ΠΑΕ προχώρησε στο 66’ και στο 73’ σε δύο ακόμη ανακοινώσεις!!

Στο 75’ οι παίκτες του Φέστα βγήκαν μπροστά με το Ντέλετιτς να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 76’ ο ορεξάτος  Σαβαντογκό έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Κρίστινσον έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Το γκολ της ισοφάρισης για τη Λειβαδιά ήρθε τελικά στο 82’, όταν ο Ιωαννίδης που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, έκανε το πλασέ από κοντά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού νωρίτερα «βρήκε» στο σώμα του Γκόλια.

Η ΑΕΛ προσπάθησε για δεύτερο τέρμα και στο 87’ ο Επασί έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ σουτ του Ντέλετιτς, ενώ στο 5λεπτο των καθυστερήσεων και στο 94’ οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να φτάσουν στην ολική ανατροπή όταν ο Σαβαντογκό έκανε το γύρισμα, ο Γιακουμάκης πλάσαρε και ο κίπερ της ΑΕΛ έδιωξε ενστικτωδώς τη μπάλα απομακρύνοντας τον κίνδυνο!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 και την ΑΕΛ να «γκρινιάζει» για μια ακόμη φορά για τη διαιτησία.

Λεβαδειακός (Τζιουζέπε Σανίνο): Επασί, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (65′ Γιακουμάκης), Μανγκά (78′ Ιωαννίδης), Τσαμπούρης, Μαρκόβσκι, Σαβατονγκό, Στανόγεβιτς (73′ Όμο).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Ακόστα, Μόρας (31′ λ.τ. Γκόλιας), Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Κόεφ, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (65′ Νούνιτς), Πίτι (58′ Χούμπτσεφ), Ντέλετιτς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SDNA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ