ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

“Εδώ,από τα ιστορικά Αμπελάκια, είμαι περιχαρής,που βλέπω νέους ανθρώπους με όρεξη και όραμα να αξιοποιούν τη γη τους και να συνεχίζουν την παράδοση του  “συνεταιρίζεσθαι”,προβάλλοντας με υπερηφάνεια τόσο τον τόπο τους,όσο και τα προϊόντα τους”.

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο αν. Τομεάρχης Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ,βουλευτής Ν.Λάρισας κ.Χρήστος Κέλλας,στην επιμορφωτική ημερίδα για το κάστανο,που έγινε στην Μανιάρειο Σχολή στα Αμπελάκια,στο πλάισιο της Γιορτής Κάστανου,που διοργάνωσε ο νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελακίων σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών.  .

Ο Λαρισαίος πολιτικός,κατά την επίσκεψή του στην ιστορική κοινότητα παρέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία,στον Ιερό Ναό του Αγ.Γεωργίου.

Στη συνέχεια παρακολούθησε τις εργασίες της ημερίδας και αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση, “που συνδυάζει την πίστη με την παράδοση και τον πολιτισμό με την τοπική αγροτική οικονομία”,σημείωσε:

“Η καστανοκαλλιέργεια κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον θεσσαλικό κάμπο και οι προοπτικές της είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνες.

Η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει αυτό το ευνοϊκό κλίμα,με φοροελαφρύνσεις και ενθάρρυνση της εξωστρέφειας,κάτι που δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση ούτε πιστεύει,ούτε πράττει.

Οφείλει,ακόμη,να δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο στο συνεταιριστικό μοντέλο,καθώς οι συνεταιρισμοί αποτελούν το μέλλον της αγροτικής οικονομίας”.

Ακολούθως,αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καστανοπερίβολων,που αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της καστανοκαλλιέργειας σε ορεινές περιοχές του Νομού τόνισε:

“Για να υπάρχει μέλλον και αγροτική οικονομία,θα πρέπει να υπάρχει και ιδιοκτησία.

Το ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε πολλές περιοχές του Νομού,όπως κι εδώ,στα Αμπελάκια,αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την ευημερία,καθώς πολλοί είναι οι παραγωγοί,που μη βρίσκοντας δίκαιη λύση,εγκαταλείπουν τον πρωτογενή τομέα.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς πρέπει να λυθεί άμεσα”.

Τέλος,ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις,τονίζοντας προς τον Πρόεδρο του νεοσύστατου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων κ.Ευθύμιο Καζαντζή πως θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους,όπως και σε κάθε ανάλογη προσπάθεια που προάγει τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ