ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε με την άρνηση του δασαρχείου να εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο για την χορήγηση αδειών καυσοξύλευσης  ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ελασσόνας υποστηρίζοντας ότι πολλοί κάτοικοι χωριών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητήθηκε το αίτημα κατοίκων πολλών χωριών του Δήμου μας για καυσοξύλευση ενόψει του φετινού χειμώνα.

Το αίτημα φέτος είναι πιο επίκαιρο και πιο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά, καθώς όπως προέκυψε και από τη συζήτηση, το Δασαρχείο αρνείται φέτος να προβεί στην έκδοση της σχετικής διάταξης και την χορήγηση αδειών.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα είναι σοβαρό και έχει να κάνει με την θέρμανση εκατοντάδων νοικοκυριών της περιοχής, που ούτως ή άλλως δεν έχουν πρόσβαση σε φθηνό καύσιμο. Οι ανάγκες της αγοράς και η οργάνωση της καπιταλιστικής οικονομίας δεν έχουν σαν προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, πόσο μάλλον στον τομέα της ενέργειας που αποτελεί πεδίο ανταγωνισμού και κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και καλούμε τους δημότες να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους να μπορούν να ζεσταίνουν τα σπίτια τους. Να μην εφησυχάσουν και να απαιτήσουν από δασαρχείο, τοπική διοίκηση και κεντρικό κράτος να δοθεί λύση και να αναχαιτιστούν οι πολίτικες που επιτρέπουν την κερδοσκοπία πάνω στο δικαίωμα της θέρμανσης. Πολιτικές που αποτυπώνονται και στην τιμή του πετρελαίου το οποίο εξαιτίας των φόρων, της προσπάθειας για αύξηση της κερδοφορίας των εταιρειών αλλά και τους διεθνείς ανταγωνισμούς έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε είδος πολυτελείας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση, με σχεδιασμό εκ των προτέρων όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, με επιλογή συγκεκριμένων τοποθεσιών στις οποίες αυτή θα επιτρέπεται και για συγκεκριμένα είδη δέντρων και ποσότητες. Η δημοτική αρχή οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διευθετηθεί το θέμα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ