ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΑΛΑΝΗΣ!

Σε μια νέα εποχή, καθώς μπήκαν οι βάσεις για ριζική αναβάθμιση της ποιότητας της διδασκαλίας, περνά πλέον το Γυμνάσιο Φαλάνης, αφού εδώ και λίγες ημέρες, όλες οι αίθουσες του σχολείου απέκτησαν υπερσύγχρονους βιντεοπροβολείς και συνδέθηκαν με  το Διαδίκτυο.

Έτσι, οι καθηγητές απέκτησαν ένα ακόμη όπλο στα χέρια τους για να διδάσκουν τα μαθήματα τους με οπτικοακουστικές μεθόδους. Και το κυριότερο, μπορούν πλέον να αξιοποιούν ένα τεράστιο εκπαιδευτικό υλικό που έχει αναρτήσει  στο Διαδίκτυο το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα μαθήματα.

Ήδη εδώ και λίγες ημέρες, αρκετά από τα μαθήματα διδάσκονται με την χρήση υπολογιστή. Αυτό σημαίνει – όπως εξηγούν οι ειδικοί-  ότι εκτός από ακουστικές πληροφορίες οι μαθητές δέχονται τώρα και οπτικές, γεγονός που βοηθά πάρα πολύ τα παιδιά που ανήκουν στους  «οπτικούς τύπους».

Για τους βιντεοπροβολείς απαιτήθηκε μια σημαντική δαπάνη. Αυτή καλύφθηκε κατά το ήμισυ με δωρεά της οικογένειας του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή, που ήταν μαθητής του σχολείου και ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ενώ το υπόλοιπο ποσό διέθεσε ο Δήμος Λαρισαίων, μέσω της Σχολικής Επιτροπής. Ο Πρόεδρός της και δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Δαούλας κατανόησε αμέσως την σπουδαιότητα της προσπάθειας που κάναμε και μας ενέκρινε την σχετική δαπάνη.

Εξίσου σπουδαία ήταν η συμβολή του καθηγητή μας της Πληροφορικής κ. Γιώργου Ρούσσα. Ο άνθρωπος αυτός, δουλεύοντας εθελοντικά τα Σάββατα, ολοκλήρωσε την καλωδίωση των αιθουσών και βοήθησε στο να εξοικονομηθούν πολλά χρήματα. Ένας εκπαιδευτικός παράδειγμα προς μίμηση !

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του συστήματος, ο διευθυντής κ. Αλέξης Καλέσης, -που είχε την ιδέα και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας-, τόνισε :

« Ευχαριστούμε θερμά και την οικογένεια Χατζή και τον Πρόεδρο της σχολικής Επιτροπής κ.Θωμά Δαούλα για την βοήθεια τους προς τους μαθητές της Φαλάνης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ