Γ. ΑΔΑΜΟΥΛΗΣ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τη δική του παρέμβαση έκανε σήμερα με αφορμή την κατάθεση στην ΚΕΝΕ του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο πολιτευτής Λάρισας της ΝΔ Γ. Αδαμούλης, ο οποίος κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία σε βάρος της Λάρισας χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της κατάργησης του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ.

Στην παρέμβασή του αναφέρει:

“Ο αγώνας, για ένα νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με ενωμένη την Θεσσαλία, παραμένει ζητούμενο, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα.

Η γεωγραφία του νέου Ιδρύματος, αδικεί κατάφωρα την πόλη της Λάρισας.

Ο υπουργός Παιδείας εμμένει σε ιδεοληψίες, αντί η προσέγγιση του ολου εγχειρήματος να έχει την βάση της σε ακαδημαϊκά κριτήρια και μόνον.

Καταργείται ουσιαστικά το ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα την Λάρισα κ αντισταθμιστικά η πόλη με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, πληθυσμιακά, οικονομικά , γεωγραφικά καθίσταται δορυφόρος του Βόλου.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Πράγματι η κατάργηση του τμήματος ιατρικών εργαστηρίων αποτελεί τρανή απόδειξη μεροληπτικής προσέγγισης από την πλευρά του Υπουργού Παιδείας.

Ερωτώ γιατί στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εξασφαλίστηκε η λειτουργία του τμήματος ως κατεύθυνσης ;

Γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη να ενταχθεί στο νέο τμήμα νοσηλευτικής ως κατεύθυνσης;

Δεν πρόκειται να δεχθούμε τέτοια αδικία, την στιγμή που το τμήμα αυτό διαθέτει σημαντικές υποδομές, εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό κ μεγάλη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας.

Είναι αιτιολογημένη η αγωνία των φοιτητών, από την στιγμή, που στο σχέδιο νόμου δεν προβλέπεται καμία αντιστοίχηση για το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι πλήρους δικαίωσης των δικαίων αιτημάτων των φοιτητών αλλά και της Λάρισας , ως πόλης που αδικείται κατάφωρα.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Θεσσαλία ενωμένη με την Λάρισα δικαιωμένη και καμία πόλη αδικημένη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ