ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΜΕΡΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ 110 ΠΜ (ΦΩΤΟ)

Άσκηση και στο Ισραήλ με τη συμμετοχή ελικοπτέρων από το Στεφανοβίκειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην 110 ΠΜ διμερής άσκηση που βρισκόταν σε εξέλιξη στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας από τις 21 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Όπως έγινε γνωστό από την πλευρά του ΓΕΑ σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της μαχητικής ικανότητας και η βελτιστοποίηση του επιπέδου συνεργασίας του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας με αντίστοιχες Δυνάμεις της Ισραηλινής Αεροπορίας κατά τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων τόσο σε αποστολές Αέρος – Αέρος όσο και σε αποστολές Αέρος – Εδάφους σε μικτούς σχηματισμούς, οι οποίες διεξήχθησαν σε περιοχές του ελληνικού FIR.

Σημειώνεται πως η ισραηλινή Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση με έντεκα αεροσκάφη F-16, ένα αεροσκάφος ιπτάμενο ραντάρ G550H και ανάλογο προσωπικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο συνεργασίας την δύο χωρών συγκρότημα Λόχου Ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ), που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο, αποτελούμενο 4 Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου ΑΗ-64 A-DHA (Apache), 2 Ελικόπτερα τύπου CH-47D CHINOOK, 1 στοιχείο Υγειονομικού Τάγματος Υποστήριξης Αεροδρομίου (ΤΥΑΔ) και 1 στοιχείο Επικοινωνιών Λόχου Διαβιβάσεων, συμμετείχε από 23 έως 25 Οκτωβρίου στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «WHITE AND BLUE GLORY», στο Ισραήλ.

Κατά τη διεξαγωγή των ρεαλιστικών σεναρίων της, τα πληρώματα συνεκπαιδεύτηκαν σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης και αποστολές σε περιβάλλον υψηλής αντιαεροπορικής απειλής.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ:ΓΕΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ