ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

«Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών είναι απόλυτα δικαιολογημένες, καθώς εδώ και ένα μήνα δεν γίνονται εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης, χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται. Η “διένεξη’’ του υπουργείου Μεταφορών με τους εξεταστές, λόγω του επιδόματος, έχει, δυστυχώς, αντίκτυπο και στους εκπαιδευτές,

μια και δεν προχωρά η διαδικασία των εξετάσεων. Όσο, μάλιστα, περνάει ο καιρός, η κατάσταση χειροτερεύει και για τους ίδιους και για τους πολίτες, και ειδικότερα για όποιον χρειάζεται δίπλωμα για να εργαστεί». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπαιδευτές έθεσαν το πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της μη πραγματοποίησης εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης. Όπως ανέφεραν, οι εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών απέχουν από τις εξετάσεις λόγω της μη καταβολής του επιδόματος για απασχόληση εκτός ωραρίου. Και παρότι οι εξεταστές, τουλάχιστον της οικείας Διεύθυνσης Μεταφορών, εργάστηκαν κανονικά τους τελευταίους μήνες για να μην “κολλήσει” η διαδικασία απονομής διπλωμάτων, η χαρακτηριστική καθυστέρηση του υπουργείου Μεταφορών να φέρει προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το θέμα με ειδική διάταξη, προκαλεί την αποχή τους, και συνεπώς το “πάγωμα” των εξετάσεων. Επιπροσθέτως, διατύπωσαν και τις ενστάσεις τους σε διατάξεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου. Όπως υπογράμμισαν, παρότι συμφωνούν με το πνεύμα του νομοσχεδίου για την πάταξη της διαφθοράς, θεωρούν ότι διατάξεις που προβλέπουν την απουσία του εκπαιδευτή κατά τη διαδικασία της εξέτασης -παρότι αυτή γίνεται με δικό του αυτοκίνητο που κινδυνεύει να υποστεί ζημιά- χρήζει σημαντικών διευκρινήσεων και αλλαγών που πρέπει να βρουν ευήκοα ώτα στο αρμόδιο υπουργείο.

Τον κ. Χαρακόπουλο ενημέρωσαν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Λάρισας κ. Αναστάσιος Αγριόγιαννης και ο γραμματέας κ. Νίκος Οικονόμου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ