ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ “ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ

Για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ελληνική παραγωγική βάση, ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας,

συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ, κ. Κώστα Σκρέκα.

Οι ερωτώντες βουλευτές κάνουν ειδική αναφορά στο δελτίο τύπου της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών, που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες στο οποίο εκφράζεται έντονη ανησυχία “ότι επιχειρείται η επιβολή δραματικών αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής”.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στην Κυβέρνηση “για την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα της ΔΕΗ και η οποία οδήγησε την επιχείρηση στο χείλος της χρεοκοπίας”, ενώ εκφράζουν τους φόβους τους για τα σχέδια της Κυβέρνησης για αυξήσεις τιμών ενέργειας έως και 30%, που θα αποτελέσουν “τη χαριστική βολή στην παραγωγική βάση της χώρας”, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Τέλος, οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν πως “σήμερα στην ενεργοβόρο βιομηχανία (Χαλυβουργία, Τσιμεντοβιομηχανία, Χαρτοβιομηχανία, Διύλιση πετρελαίου, κ.α.) απασχολούνται άμεσα πάνω από 40.000 χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ οι έμμεσες θέσεις εργασίας σε κλάδους των οποίων οι  δραστηριότητες στηρίζονται στις ανωτέρω βιομηχανίες είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι θα οδηγήσει σε οδυνηρά «λουκέτα» σε εργοστάσια, απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και στη μετατροπή της χώρας σε ένα βιομηχανικό «κουφάρι»”.

Ακολουθούν τα ερωτήματα των βουλευτών:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ελληνική παραγωγική βάση, που θα οδηγήσει στο λουκέτο και τις τελευταίες βιομηχανικές παραγωγές που επιμένουν να λειτουργούν στην Ελλάδα, και θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις Ελλήνων εργαζόμενων;

Πως σχεδιάζει η κυβέρνηση να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ