ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Από το μεσημέρι της Παρασκευής  θα κατακλύσουν την πλατεία του Τυρνάβου

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά το δικαίωμά τους να αποστάξουν τα στέμφυλα για την παραγωγή τσίπουρο με τις διήμερες άδειες που έπαιρναν κάθε χρόνο εμφανίστηκαν σήμερα οι αμπελοκαλλιεργητές του Τυρνάβου, που προχωρούν από το μεσημέρι της Παρασκευής σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο με πρωτοβουλία του συλλόγου αμβυκούχων και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής οι αμπελοκαλλιεργητές με τη μαζική τους συμμετοχή έδειξαν την αγωνία τους για την τύχη των οικονομικών τους και της καλλιέργειάς τους και ομόφωνα αποφάσισαν να κατέβουν από το μεσημέρι της Παρασκευής στους δρόμους με τα τρακτέρ τους με στόχο να ασκήσουν πίεση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Σε πρώτη φάση αύριο Παρασκευή τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των τ.κ. Αργυροπουλίου, Δαμασίου, Δένδρων και Δελερίων και στον στον Αμπελώνα στις 3 μ.μ. και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στον Τύρναβο για να κατακλύσουν στις 4 μ.μ. την κεντρική πλατεία, όπου θα βρίσκονται τρακτέρ αγροτών του Τυρνάβου τα οποία θα συγκεντρωθούν στις 3.30 μ.μ.. Στην κεντρική πλατεία οι αγρότες θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Στη σημερινή σύσκεψη πέραν των συνδικαλιστών μίλησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης που αναφέρθηκε σε όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έκανε για να λυθεί το πρόβλημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι περιμένει λύση στο πρόβλημα την Παρασκευή, ο πρώην δήμαρχος Ν. Μαλάκος που ζήτησε συνέχιση των επαφών με τα υπουργεία παρουσία εκπροσώπων των αμβυκούχων και των βουλευτών, ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Σ. Ροντούλης που επανέλαβε την πρόταση για παραίτηση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου και πρότεινε να κλείσουν όλα τα σχολεία του δήμου τη Δευτέρα για να αναδειχθεί ο πάνδημος χαρακτήρας της διαμαρτυρίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης που υποστήριξε ότι μέσα από δυναμικούς αγώνες μπορεί να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Κόκουρας που τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων που θα τελειώσει μόνο όταν βρεθεί λύση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ