ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Στην ιδιαίτερη σημασία της σωστής χρήσης των προσωπικών δεδομένων από τους λειτουργούς της δημοσιογραφίας και όχι μόνο με αφορμή την πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης στο Μέγαρο των Δικηγόρων Λάρισας αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου

η πρόεδρος του ΔΣΛ Ν. Μπασδέκη και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Δ. Χορταργιάς.

«Καλούμαστε να απαντήσουμε σε σειρά ζητημάτων που αφορούν στη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων αλλά και τη σκοπιμότητα του ίδιου του κανονισμού και το κατά πόσο θα επηρεάσει τη ζωή μας», σημείωσε η κ. Μπασδέκη, ενώ παίρνοντας το λόγο ο κ. Χορταγιάς στάθηκε ιδιαίτερα στον προβληματισμό του κλάδου με βάση τα νέα δεδομένα.

«Περιμένουμε απαντήσεις για το πώς τελικά θα γίνει η εφαρμογή του συστήματος, όχι επειδή υπάρχουν όρια στην ενημέρωση, αλλά για το πώς μεταφέρεται η είδηση στο κοινό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Η επιστημονική ημερίδα με θέμα «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»  διοργανώνεται από τους Δικηγορικούς Συλλόγους του Εφετείου Λάρισας και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας (Δευκαλίωνος 18 και Πατρόκλου), με εισηγητές τους: Κωνσταντίνο Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ – Ευρωβουλευτή, Γεώργιο Μπατζαλέξη, Αρεοπαγίτη ε.τ , Αναπληρωτή Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ανδρέα Γιουρμετάκη, δημοσιογράφο – μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, ενώ συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ