ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Προτάθηκε η σύσταση διαπαραταξιακής για τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος τσίπουρου

Μέσα σε κλίμα έντασης και επιφυλακτικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου παρουσία αμβυκούχων και αμπελοκαλλιεργητών, για το θέμα των αδειών απόσταξης από τους διήμερους καλλιεργητές.

Οι αμπελοκαλλιεργητές, δεν έκρυβαν τις επιφυλάξεις τους για τα αποτελέσματα που φέρνει η εγκύκλιος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που ανοίγει παράθυρο για αύξηση των ποσοτήτων σταφυλιού προς οινοποίηση και ζήτησαν ξεκάθαρη λύση στο θέμα της απόσταξης.

Ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και επιεφαλής του ΜΠΡΟΣΤΑ Ν. Μαλάκος στην τοποθέτησή του εξέφρασε επιφυλάξεις για την παρέμβαση Αραχωβίτη και τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα να υπάρξει διαπαραταξιακή παρέμβαση με τη συμμετοχή και βουλευτών για να λυθεί το πρόβλημα.

Ιδιαίτερα καταγγελτικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης που μίλησε για επικίνδυνο ρόλο συγκεκριμένου αποσταγματοποιού που εκφράζει τις απόψεις του κλάδου και έχει ως στόχο την εξαφάνιση του χύμα τσίπουρου.

Από την πλευρά του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης ζήτησε να έλθουν μέσα στο Σαββατοκύριακο στον Τύρναβο οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για να εξηγήσουν στους αγρότες ποια είναι τα σχέδιά τους για το χύμα τσίπουρο. Παράλληλα σημείωσε ότι τα τρακτέρ θα πρέπει να παραμείνουν στο δρόμο μέχρι να δοθεί και η τελευταία άδεια απόσταξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και εκπρόσωπος της παράταξης Διαδημοτική Συνεργασία Αν. Γιαννόπουλος, ενώ και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Αλ. Χατζηκρανιώτης και Δ. Κουτσίνας που επίσης εξέφρασαν επιφυλάξεις για το κείμενο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και ζήτησαν συνέχιση του αγώνα.

Για δικαίωση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής όλο αυτό το διάστημα έκαναν λόγο ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης και οι αντιδήμαρχοι Χρ. Τσιόπας και Κ. Κουλιός, που τόνισαν ότι είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών, με τον κ. Κουλιό να επισημαίνει ότι υπήρξε η αιτούμενη πολιτική παρέμβαση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα και αυτό θα φανεί τη Δευτέρα με την έκδοση των αδειών απόσταξης.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση  ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής, αφού εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το έγγραφο Αραχωβίτη, χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστη την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο δρόμο μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και πάρουν άδεια απόσταξης όλοι οι αμβυκούχοι.

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ συμβούλων αλλά και μεταξύ της δημοτικής αρχής και κάποιων αμβυκούχων.

Διαπαραταξιακή

Στη σημερινή συνεδρίαση προτάθηκε από το δήμαρχο η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα συντονίσει τον αγώνα των αγροτών και της περιοχής για τη διατήρηση του δικαιώματος απόσταξης από τους αμπελουργούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ