ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΛΑΖΑΡΟ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Κόμματα, παρατάξεις και εκπρόσωποι στο κοινοβούλιο με ανακοινώσεις τους αποχαιρετούν τον αγωνιστή αριστερό αντιστασιακό δημοσιογράφο Λάζαρο Αρσενίου που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών και η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4.30 από την εκκλησία Ανάστασης του Λαζάρου στο νέο κοιμητήριο Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του κορυφαίου δημοσιογράφου και συγγραφέα, αλλά πάνω απ΄ όλα αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πρωτοπόρου του ΕΑΜικού κινήματος στη Θεσσαλία, Λάζαρου Αρσενίου.

Ο Λάζαρος Αρσενίου υπήρξε σημείο αναφοράς για την Εθνική Αντίσταση στην ευρύτερη περιοχή, ένας ακαταπόνητος αγωνιστής που μεταλαμπάδευσε με το σπουδαίο συγγραφικό του έργο την εποποιία του ΕΑΜ στις νεώτερες γενιές, μένοντας πάντα πιστός στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο ερευνητικό – μελετητικό του έργο για τα αγροτικά και αναπτυξιακά ζητήματα της πατρίδας μας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θα παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος”.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λάζαρου Αρσενίου, παλαίμαχου αγωνιστή και δημοσιογράφου, για το θάνατό του».

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρει: «Aποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά θλίψη τον Λάζαρο Αρσενίου. Έναν έντιμο αγωνιστή της Αριστεράς, έναν ξεχωριστό άνθρωπο με ήθος και έντονη αντιστασιακή δράση.

Ο Λάζαρος Αρσενίου πρόσφερε όχι μόνο στην πατρίδα και στην Αριστερά αλλά και στην κοινωνία, μεταλαμπαδεύοντας με το σπουδαίο συγγραφικό του έργο την εποποιία του ΕΑΜ στις νεότερες γενιές, μένοντας πάντα πιστός στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Οι αγώνες του για την ελευθερία σε συνδυασμό με το αδιαμφισβήτητο ήθος του και την πολύτιμη δημοσιογραφική του δουλειά, αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και αξίζουν κάθε σεβασμό.

Εκφράζω την θλίψη μου και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του για την απώλεια του.»

Η δημοτική Κίνηση Λάρισας “Πράσινη Πόλη” αναφέρει:

“Στα 104 χρόνια του ο Λάζαρος Αρσενίου, μας αποχαιρετά.

Η Λάρισα χάνει έναν ογκόλιθο και ζωντανό μάρτυρα της νεότερης ιστορίας της και της χώρας μας.

Ο αειθαλής Λάζαρος άφησε παρακαταθήκη τις μαρτυρίες του, κάνοντας όλους μας περήφανους για την καταγωγή μας!

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός πεζικού έλαβε μέρος στην Μάχη της Πίνδου.

Τιμήθηκε με το Μετάλλιο Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας του απένειμε το Παράσημο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος Τιμής

Έλαβε το Βραβείο του Ιδρύματος Αθανασίου Μπότση για την «Προσφορά του στην Πρόοδο της Δημοσιογραφίας και την συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση».

Ο Δήμος Καλαμπάκας του απένειμε πλακέτα και δίπλωμα «Τιμής».

Ο Δήμος Τρικκαίων του απένειμε Χρυσό και Αργυρό μετάλλια.

Το 2016 η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας τον τίμησε για τη συνολική προσφορά του.

Ο Λάζαρος Αρσενίου, κάτοικος Λάρισας από την απελευθέρωση έως σήμερα, ήταν ο γηραιότερος δημοσιογράφος στην Ελλάδα (104 ετών) και με πεντακάθαρη σκέψη μέχρι την τελευταία στιγμή έγραφε.

Η Λάρισα του οφείλει πολλά.

Στον ζωντανό μάρτυρα της νεότερης ιστορίας της πόλης μας, νομίζουμε πως το λιγότερο θα του ταίριαζε μια θέση στο ιστορικό παλαιό νεκροταφείο της πόλης!

Ο Λάζαρος Αρσενίου και οι συγγενείς του δεν το έχουν ανάγκη.

Η Πόλη, η Δημοτική Αρχή, οφείλει να αφήσει παρακαταθήκη το έργο και το όνομα, του

αγωνιστή της ζωής, ζωντανό και περίοπτο στις νεότερες γενιές.

Η Δημοτική Κίνηση ” Πράσινη Πόλη ” νοιώθει ευγνώμων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ