Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: ΣΤΑ ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΣΑΣ “ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ” ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

“Διεκδικούμε τα αυτονόητα για τον πρωτογενή τομέα, και εσείς τον εξαφανίζετε σιγά σιγά από το χάρτη της Ελλάδας. Φωνάζω από την πρώτη στιγμή μέσα από τις παρεμβάσεις μου, ότι διαλύετε χιλιάδες κτηνοτροφικές οικογένειες με την πολιτική σας, που εφαρμόζει τακτικές εξολόθρευσης μέσα από δυσβάσταχτους φόρους,

υψηλά κόστη, αυξήσεις σε εισφορές, καταργήσεις σε ελέγχους στο γάλα, ανύπαρκτες αποζημιώσεις”.

Για θέματα των κτηνοτρόφων που είναι γραμμένα στα τεφτέρια μιας κυβέρνησης που αδιαφορεί για την επιβίωσή τους, παρεμβαίνει για πολλοστή φορά ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, που ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να λύσει επί της ουσίας, καίρια ζητήματα, που γκρεμίζουν το ισχυρό κεφάλαιο της χώρας.

Επισυνάπτει μάλιστα,  τα αποτελέσματα  της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας , που ομόφωνα καταδεικνύει τα ζητούμενα και δικαίως απαιτούμενα , που θα αναγεννήσουν τον κλάδο,  όπως:

  1. Την προσκόμιση στοιχείων και ενδείξεων από τους κτηνοτροφικούς συλλόγους στην Ομοσπονδία έτσι ώστε να τα καταθέσει στον αρμόδιο εισαγγελέα για να σταματήσει η κατρακύλα των τιμών από την ανυπαρξία ελέγχων στο αιγοπρόβειο γάλα

2) Να δοθεί το De minimis για την απώλεια εισοδήματος από την πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος σε όλους τους κτηνοτρόφους αυξάνοντας το ποσό έτσι ώστε να μην έχει επιδοματικό χαρακτήρα αλλά ουσιαστικό.

3) Για ακόμη μία φορά απαιτούμε τον διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε τμήμα αγροτικό και σε τμήμα κτηνοτροφικό όπου οι εισφορές των κτηνοτρόφων να πηγαίνουν μόνο σε κτηνοτρόφους αλλάζοντας ταυτόχρονα τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και κάνοντας αναχρονιστικές μελέτες έτσι ώστε να ενσωματωθούν περισσότερες παροχές προς τον κτηνοτροφικό κλάδο.

4) Να δοθεί η πρέπουσα αποζημίωση στους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Λάρισας που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό καθώς με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταστράφηκαν τα δείγματα και οι συνάδελφοι δεν μπορούν να αποζημιωθούν.

5) Ακόμα και τώρα πρέπει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να ξεκινήσει τους απαραίτητους ελέγχους γιατί όλοι τον λύκο τον βλέπουν και ψάχνουν τον ντορό.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

Θέμα: «Τεράστια προβλήματα στον κλάδο της κτηνοτροφίας, λόγω της κατρακύλας των τιμών από την ανυπαρξία ελέγχων στο αιγοπρόβειο γάλα – απαραίτητη η αύξηση του De minimis και χορήγησή του σε όλους τους κτηνοτρόφους για την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος από την πτώση της τιμής του – για πόσα χρόνια ακόμη θα εκκρεμούν οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων της Π.Ε. Λάρισας που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταστράφηκαν τα δείγματα, με συνέπεια να μην μπορούν να αποζημιωθούν?».

Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα της επιστολής διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ