Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στη περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας. Ανεπιθύμητη η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα με πρωτοβουλία της Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) και κεντρικό ομιλητή το Θανάση Παφίλη,

μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και Γ. Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Μιλώντας στο ακροατήριο που γέμισε το αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για την ίδρυση νέων αμερικανονατοϊκών βάσεων σε όλη τη χώρα, όπως και για την εγκατάσταση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα των κατασκοπευτικών DRONES και άλλων αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών, κάνοντας λόγο για όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σχεδιασμούς και πολέμους.

«Η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας που κάνει η Επιτροπή Διεθνής Ύφεσης και Ειρήνη, εκστρατεία αφύπνισης και κινητοποίησης του ελληνικού λαού γιατί η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπλέκεται σε όλους τους σημερινούς και τους μελλοντικούς πολέμους , έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση  με πάνω από 15 βάσεις μεταξύ και των οποίων και η Λάρισα με την εγκατάσταση των drones. Πέρα από το γεγονός ότι οι βάσεις αποτελούν δολοφονικό ορμητήριο για τους λαούς, τις εξελίξεις που έχουμε και τους μεγάλους ανταγωνισμούς, όλες οι πόλεις και οι χώρες που φιλοξενούν βάσεις μετατρέπονται σε στόχοι σε έναν γενικευμένο πόλεμο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συμφωνία και της Νέας Δημοκρατίας και  ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ και άλλων κομμάτων ουσιαστικά ακολουθεί πιστά και εμπλέκεται ενεργητικά σε όλα τα πολεμικά σχέδια. Ο ελληνικός λαό πληρώνει δισεκατομμύρια για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και ο στόχος βέβαια της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στην περιοχή οι οποίοι θέλουν να πάρουν μέρος στο μοίρασμα των αγορών των δρόμων της αγοράς. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να σύρεται , όπως σύρεται στη φτώχια , στην αβεβαιότητα στην ανεργία  να συρθεί και στο σφαγείο του πολέμου για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών που κατέχουν τον πλούτο.

Το μήνυμα το δικό μας είναι ότι πρέπει να ξεσηκωθεί με το σύνθημα «ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ». Να γυρίσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που παίρνουν μέρος σ΄αυτές τις επιχειρήσεις  προετοιμασίας πολέμου ή και πολέμου , να παλέψει για μια Ελλάδα της ειρήνης , της φιλίας και όχι μια Ελλάδα επιθετική που υπηρετεί τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παφίλης, καλώντας όλους να μην μείνουν απαθής μπρος σε μια εξέλιξη που εγκυμονεί κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ