ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αυριανών θρησκευτικών εκδηλώσεων

Αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου θα γίνει η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Σε ανακοίνωση της μητρόπολης για το πρόγραμμα της τελετής αναφέρονται τα εξής:

“Προτρέπουμε όλο το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, να βρισκόμαστε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10:45π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λαρίσης για να αναμένουμε την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, και εν συνεχεία να τον συνοδεύσουμε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, όπου θα λάβει χώρα η τελετή ενθρονίσεώς του, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, πλειάδος Αρχιερέων, Κληρικών και Μοναχών, των Αρχών και του φιλοχρίστου λαού. Αμέσως μετά τo πέρας της ενθρονίσεως, ο νέος Ποιμενάρχης μας θα τελέσει Τρισάγιο στoν τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Την επομένη της ενθρονίσεως, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερώνυμου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 5:30 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. ο νέος Ποιμενάρχης μας θα δεχθεί τις συγχαρητήριες ευχές όλων μας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Λαρίσης, επί της οδού Ιωαννίνων 3.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετά την Ενθρόνισή του στην πόλη της Λάρισας, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από ποιμαντικές επισκέψεις κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 16:45, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Θεολόγου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου και στη συνέχεια στις 17:00 θα χοροστατήσει στον Εσπερινό για την εορτή των Αγίων ενδόξων Μεγαλομαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου.

Στην Τερψιθέα

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Φιλίππου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού.

Θεία Λειτουργία και Ιερατική Σύναξη στη Νίκαια

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικαίας και στη συνέχεια μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 10:30, θα ομιλήσει στην Ιερατική Σύναξη στον ίδιο Ιερό Ναό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ