ΟΙ “ΑΘΛΙΟΙ” ΤΟΥ ΟΥΓΚΟ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΡΟΠΟ

Κείμενο της “Αντεπίθεσης των Εργαζομένων”

Πριν εκατόν πενήντα χρόνια –την εποχή της επικράτησης και ανάπτυξης του καπιταλισμού- ο Β. Ουγκώ στους «Άθλιους» περιέγραφε την άγρια καταδίωξη του πρώην καταδίκου Γιάννη Αγιάννη από τον αστυνομικό Ιαβέρη για σχεδόν όλη του τη ζωή, επειδή διέπραξε το βαρύτατο έγκλημα να κλέψει ένα καρβέλι ψωμί.

Σήμερα, την εποχή της παρακμής και αποσύνθεσης του ελληνικού καπιταλισμού, όπου η εργατική τάξη συνθλίβεται καθημερινά από τα μνημόνια, την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την ταπείνωση και η κοινωνία βουλιάζει ξανά σε μία βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο, οι «Άθλιοι» αναβιώνουν με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο.

Πριν λίγες μέρες καθαρίστρια 53 ετών, εργαζόμενη επί 20 χρόνια στο δήμο Βόλου, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Το αδίκημα που διέπραξε –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ήταν το ότι όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό για την πρόσληψή της, κατέθεσε «πλαστό» απολυτήριο δημοτικού, όπου έγραφε πως έχει αποφοιτήσει από την ΣΤ’ δημοτικού, αντί για την Ε’. Η συνάδελφος, είχε δικαστεί το 2016 για πλαστογραφία αλλά απαλλάχθηκε της κατηγορίας. Το 2018 ξαναδικάστηκε, αυτή τη φορά για απάτη και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων!

Αυτή είναι η αστική «δικαιοσύνη»! Βαθιά ταξική, ξεχειλίζει μίσος για τους εργαζόμενους και τους φτωχούς. Την ίδια στιγμή που τα αστικά μνημονιακά επιτελεία -ηθικοί αυτουργοί για τις δολοφονίες (άμεσες ή έμμεσες) εκατοντάδων εργαζομένων και φτωχών, την καταστροφή των κοινωνικών υποδομών, την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων- κυκλοφορούν ελεύθεροι ζώντας μέσα στον πλούτο και τις ανέσεις που έχουμε πληρώσει εμείς οι εργαζόμενοι με το αίμα μας, την ίδια στιγμή που πρεζέμποροι και σωματέμποροι βαφτίζονται «επιχειρηματίες» δρώντας ανενόχλητοι και φασίστες μαχαιροβγάλτες είναι εκτός φυλακής, τα δικαστήρια καταδίκασαν μία φτωχή γυναίκα, που δούλευε σκληρά για 20 χρόνια σε 10 χρόνια φυλακή για ένα «πλαστό» πιστοποιητικό αποφοίτησης του δημοτικού. Είναι έγκλημα φαίνεται να είσαι εργαζόμενος ή φτωχός. Είναι έγκλημα να παλεύεις για να επιβιώνεις, να μοχθείς για να βγάλεις ένα μεροκάματο και αυτό λειψό.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της συναδέλφου καθαρίστριας.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!