ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΒΥΚΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παρουσία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδας και αντιπροσωπειών αμβυκούχων από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Τύρναβο συγκέντρωση αμπελοκαλλιεργητών από το σύνολο της επικράτειας με στόχο να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν φέτος

γύρω από την απόσταξη με την εφαρμογή των δωδεκάωρων απόσταξης.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Παπαγρηγορίου αν και εκτίμησε ότι η τελευταία διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ανοίγει το δρόμο για απόσταξη με το παλιό καθεστώς, εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν θα ξεκινήσει από αύριο η χορήγηση αδειών απόσταξης στους δικαιούχους αμβυκούχους αμπελοκαλλιεργητές.

Ο κ. Παπαγρηγορίου τόνισε επίσης ότι η ομοσπονδία είναι σε ετοιμότητα να διεκδικήσει λύση για φέτος στο πρόβλημα της απόσταξης και ξεκαθάρισε ότι τη μόνιμη λύση για να μπορέσουν να παραμείνουν οι αμπελοκαλλιεργητές στα αμπέλια τους θα διεκδικηθεί μέσα από την Ε.Ε., μέσα στους πρώτους μήνες του 2019.

Στη σημερινή συνέλευση χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Κ. Κουλιός, ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλης, ο δ.σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Μπαντόγιας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Σ. Τσικριτσής, ο πρόεδρος των αμβυκούχων Τυρνάβου Λ. Μανδηλάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Κόκουρας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ