ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ – ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΗ ΣΤΟ 14o ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 14ου Λυκείου η εκδήλωση βράβευσης του καθηγητή πληροφορικής- μαθηματικού, κ. Χριστόφορου Κουνιάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή  το πρόσφατο αναρριχητικό του ταξίδι στους γρανιτένιους βράχους της Μαδαγασκάρης, διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο των καθηγητών του σχολείου και ήταν αφιερωμένη στο συνάδελφο καθηγητή, αναρριχητή, ομοσπονδιακό εκπαιδευτή  και οδηγό βουνού με μεγάλη εμπειρία κ. Χριστόφορο Κουνιάκη.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια κ. Ασπασία Κασσίδα, η οποία στη σύντομη ομιλία της μεταξύ άλλων σημείωσε : ..«τιμούμε σήμερα ένα συνάδελφό μας για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στην αναρρίχηση,  ένα συνάδελφο, ήρεμο, πράο και γαλήνιο, ο οποίος, όταν αναρριχάται, μεταμορφώνεται. Τον τιμούμε και τον βραβεύουμε για τις αναρριχητικές του ικανότητες και του ευχόμαστε καινούριες κατακτήσεις.

Ο κ. Κουνιάκης ασχολείται με την ορειβασία-αναρρίχηση από το 1979. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές αναρριχήσεις στις Γαλλικές Άλπεις (MONT BLANC), στις Ελβετικές Άλπεις (MATTERHORN) και στη Σκοτία (BEN NEVIS). Βραβεύτηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης για την ανάβαση της διαδρομής NOSE, το καλοκαίρι του ΄93, μια από τις πιο αξιόλογες αναρριχητικές διαδρομές στον κόσμο, στο Εθνικό Πάρκο YOSEMITE της Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναρριχήθηκε στις Περουβιανές Άνδεις και στους μεγάλους αναρριχητικούς τοίχους  της Βραζιλίας.  Αναρριχήθηκε επίσης τη διαδρομή που βρίσκεται κάτω από το Άγαλμα του Χριστού, το σήμα κατατεθέν της Βραζιλίας. Τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2015, μετέβη στο βορειοδυτικό άκρο του Καναδά, όπου επιχείρησε να ανέβει τη φημισμένη διαδρομή LOTUS FLOWER TOWER»

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Χρ. Κουνιάκης, ο οποίος περιέγραψε την εμπειρία του ταξιδιού του στη Μαδαγασκάρη και την ανάβασή του στους γρανιτένιους βράχους του Tsaranovo παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τονίζοντας: «…τα τεράστια γρανιτικά τοιχώματα της Μαδαγασκάρης είναι ένας δημοφιλής προορισμός για αναρρίχηση περιπέτειας από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Φθάνοντας στη Μαδαγασκάρη, ανακαλύψαμε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Τον κόσμο του « Mora-Mora», καθώς εκεί όλα πήγαιναν αργά και χωρίς να υπόκεινται σε οποιαδήποτε πίεση. Εξοικειωθήκαμε με τη ζέστη και ξεκινήσαμε να εξερευνούμε την περιοχή αναρρίχησης. Από μακριά, ο βράχος φαινόταν θεαματικός και μόλις πλησιάσαμε, ενθουσιαστήκαμε – οι βράχοι έλαμπαν σε ένα χρυσό χρώμα και τεράστιες πλάκες δέσποζαν παντού».

Στο τέλος, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των καθηγητών απένειμαν στο συνάδελφο κ. Κουνιάκη τιμητική πλακέτα, ευχόμενοι καινούριες υψηλές κατακήσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καψάλης, ο Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου των φιλολόγων κ. Δοδοντσάκης, ο Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου και παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου κ. Μπουραζάνας, ο Διευθυντής του 15ου Γ/σίου κ. Γιαννόπουλος, η Υποδιευθύντρια κα Μαραγκού, ο Σύλλογος καθηγητών του 15ου Γ/σίου, καθώς και μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ