ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ 8ης ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Γνώση και εμπειρία για ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ και του Π.Κ Πυργετού που συμμετείχαν με συναδέλφους τους σε 3ήμερη εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία με θέμα την επιχειρησιακή κάλυψη των τούνελ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος: “Training in Operational Tunnel Intervention”, που πραγματοποιήθηκε τέλη Οκτωβρίου στο Modane της Γαλλίας με την οικονομική κάλυψη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», οι πυροσβέστες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του “Tunnel de Frejus”, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν επιχειρησιακά τμήματα του τούνελ (πυροσβεστικούς σταθμούς, πυροσβεστικά κλιμάκια), όπως και το κέντρο διαχείρισης συμβάντων.

Οι πυροσβέστες παρακολούθησαν θεωρητική παρουσίαση των τμημάτων των τούνελ, καθώς και του τρόπου λειτουργίας τους, ενώ στο πλαίσιο ασκήσεων συμμετείχαν ανά ζεύγη σε διελεύσεις μέσα από λαβύρινθο και προσομοιωτή, με σενάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς και διάσωσης ατόμων.

Στην εκπαίδευση μετείχαν ακόμη πυροσβεστικοί υπάλληλοι του ΑΠΣ, της ΠΥ Κατερίνης και Λιτοχώρου και του Π.Κ Λεπτοκαρυάς με επικεφαλής τον Πύραρχο Ευάγγελο Φαλάρα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ