ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΕ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ 121 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα των 121 ακινήτων του δήμου που περνάνε στη δικαιοδοσία του υπερταμείου:

Δημοσιεύματα των ημερών ενημερώνουν πως πέντε δήμοι της χώρας, καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες περνάνε στο Υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Οκτωβρίου, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με τα 121 ακίνητα που βρίσκονται στο δήμο και εντάχθηκαν στο υπερταμείο από την Κυβέρνηση και πρότεινε να συνταχθεί ένα αίτημα προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής για την εξαίρεση από το Υπερταμείο των 47 ακινήτων που έχουν κοινωφελή και κοινόχρηστο χαρακτήρα.

Στην ίδια συνεδρίαση, μετά από δική μας πρόταση, αποφασίστηκε τελικά να ελεγχθούν από τις παρατάξεις και τα 121 ακίνητα που βρίσκονται στην λίστα του Υπερταμείου, να διατυπωθούν γνώμες και να συνταχθεί και το αντίστοιχο αίτημα για τη εξαίρεση των ακινήτων  .

Δυστυχώς παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρ’ ότι ζήτησα την ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας δυο φορές, μέσω συνάντησης που θα πραγματοποιούσαμε  για το σκοπό αυτό, αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ο κ. Καλογιάννης είναι για μια ακόμη φορά έκθετος απέναντι στους Λαρισαίους πολίτες και υπόλογος απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.   Αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένουμε τις εξηγήσεις του κ.Δημάρχου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ