ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Μαθητές του 3ου Δ.Σ. Λάρισας υποδέχθηκε στη Βουλή ο Μ. Χαρακόπουλος

«Η επίσκεψή σας στη Βουλή των Ελλήνων γίνεται σε μια περίοδο που ξεκινούν οι διαδικασίες για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, που είναι ο καταστατικός χάρτης, δηλαδή ο βασικός νόμος του κράτους, που καθορίζει τη μορφή του πολιτεύματός μας και τη διάκριση των εξουσιών».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας στο κοινοβούλιο 51 μαθήτριες και μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε ότι «η Αναθεώρηση του Συντάγματος δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ακριβώς για να μην χρησιμοποιείται από την εκάστοτε πλειοψηφία για μικροκομματικούς λόγους. Χρειάζεται η παρούσα βουλή να εισηγηθεί τα προς αναθεώρηση άρθρα και η επόμενη βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα κηρυχθεί Αναθεωρητική και θα αποφασίσει, χωρίς να δεσμεύεται από τη βούληση της προηγούμενης, για το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έφερε ως παράδειγμα για την ανάγκη Αναθεώρησης του Συντάγματος την διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών όταν υπάρχει αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με αυξημένη πλειοψηφία. Όπως χαρακτηριστικά είπε «έτσι, ουσιαστικά διασαλεύεται ο εκλογικός κύκλος της τετραετούς κοινοβουλευτικής θητείας. Τόσο το 2009, όσο και το 2015 η χώρα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές λόγω του σκοπέλου της Προεδρικής εκλογής. Νομίζω ότι πέραν των επιμέρους διαφωνιών των κομμάτων υπάρχουν ζητήματα στα οποία όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε για την ανάγκη αλλαγής τους».

Ο Λαρισαίος βουλευτής αναφέρθηκε με παραδείγματα στο έργο των βουλευτών και τους προέτρεψε να έχουν καλή πρόοδο και ενδιαφέρον για τα κοινά. Τα παιδιά συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Δημητρίου, οι δασκάλες κ.κ. Αγγελική Παπαγιαννοπούλου, Αφροδίτη Νταλαμάγκα, Ελένη Ντάμπλια και ο δάσκαλος κ. Γιάννης Καραδήμος.  

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ