ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ»

«Οι βουλευτές της ΝΔ έχουμε παραιτηθεί και εγγράφως από τη διεκδίκηση των αναδρομικών». «Πλέον, το ηθικό πλεονέκτημα είναι και εμπράκτως με τη Νέα Δημοκρατία και τη Δεξιά και δεν είναι στην Αριστερά». Αυτό είναι το μόνο καλό της τετραετούς διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην τηλεοπτική εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ και τον Γ. Αυτιά, έπειτα από την είδηση της εκπομπής ότι οι Βουλευτές δικαιούνται 24.000 ευρώ αναδρομικά.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ακόμη:

«Η μεσαία τάξη σήκωσε το βάρος της κρίσης και φτωχοποιήθηκε, καταβάλλοντας εξοντωτικούς φόρους, δίχως να λαμβάνεται κάποιο μέτρο για την επανάκαμψή της. Κυριολεκτικά έχει πληρώσει το “μάρμαρο” και δεν ξέρει τι θα της ξημερώσει. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει μάθει τίποτα από την κρίση και υπόσχεται μόνο προσλήψεις στο Δημόσιο, χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός και κάποια ουσιαστική πρόβλεψη για την ανάπτυξη.

Η οικονομία μας χρειάζεται μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, να εισρεύσουν κεφάλαια και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ απάντησε:

«Είμαστε υπερήφανοι για την Ιατρική Σχολή και για τις υπόλοιπες Σχολές του Πανεπιστημίου. Έχουμε, δε, ένα από τα καλύτερα ΤΕΙ της χώρας. Ωστόσο, ο Υπουργός Παιδείας με το σχέδιο συνενώσεων έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα, αφού στερείται προγράμματος και στόχων. Δεν υπάρχει ουδεμία μέριμνα για την ενίσχυση των επαγγελματικών προοπτικών των πτυχιούχων, τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την ισοτιμία των τίτλων σπουδών. Δυστυχώς, κλείνουν Σχολές με υψηλή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας».

Τέλος, ο κ. Κέλλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία της Πνευμονολογικής Κλινικής με το Εργαστήριο Επιδημιολογίας:

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που αφορά τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα από την αναπνοή.

Η Θεσσαλία και η Λάρισα θα πρωτοπορήσουν.

Είμαστε η καρδιά της Ελλάδος και του Κάμπου, που αποτελεί πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ