ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ

Κάλεσμα της διοίκησης για την απεργία της Τετάρτης και για ξεχωριστή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Λάρισας την Δευτέρα 29-10-2018 με πλήρη απαρτία, αποφασίστηκε η ανακατανομή των αξιωμάτων του προεδρείου ως εξής:

Πρόεδρος: Παπαδόπουλος Γιώργος

Α΄Αντιπρόεδρος: Τσολάκης Απόστολος

Β΄Αντιπρόεδρος: Πιταράκης Κώστας

Γεν. Γραμματέας: Ματζιώκας Δημήτρης

Αναπλ. Γραμματέας: Παπαχατζής Νίκος

Ταμίας: Ράπτης Νικόλαος

Αν. Ταμίας: Καφρίτσα Μαρία

Μέλη: Ζούκας Νίκος, Γκαραλιάκος Ζήσης, Βλαχόπουλος Μιχάλης, Χολέβα Νέλλη, Μαρούδας Γιώργος, Καρυώτης Χρήστος

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Στις 14 Νοέμβρη Απεργούμε γιατί:

  • Θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Θέλουμε μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων και της περιφέρειας.
  • Θέλουμε να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με αυτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
  • Θέλουμε να καταργηθούν τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 495 ευρώ. Δεν πρέπει να υπάρχει συνάδελφος που να μην έχει ασφάλεια από τη πρώτη μέρα εργασίας. Κανένας συνάδελφος με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Δεν επιτρέπουμε καμιά περικοπή στα Βαριά και Ανθυγιεινά, αντίθετα απαιτούμε και νέες ειδικότητες να ενταχθούν σε αυτά. Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!
  • Θέλουμε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους. Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων!
  • Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν νοσοκομεία και όχι να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά στους δρόμους, όπως ο συνάδελφος μας στο Κορωπί. Άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων!
  • Θέλουμε αποκλειστικά δημόσιους, σύγχρονους, δωρεάν παιδικούς σταθμούς πλήρως στελεχωμένους με Μόνιμο Προσωπικό για όλα τα παιδιά.
  • Θέλουμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Θέλουμε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, η φοροληστεία.
  • Δεν θέλουμε καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια!

Τρία χρόνια τώρα οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τσακίζουν τους εργαζόμενους. Η ανάπτυξη τους, η επιστροφή στη κανονικότητα στηρίζεται στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους. Η επίθεση τους αφορά όλες τις πτυχές της ζωής του λαού: τους μισθούς, τις συντάξεις, το εισόδημά, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές. Από κοντά και η ΝΔ που διαφημίζει ότι θα διαχειριστεί πιο καλά την επόμενη μέρα της καπιταλιστικής κρίσης, τη φάση της ανάκαμψης των κερδών. Και οι δύο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ότι μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος καπιταλισμός, όπου και τα κέρδη για τους λίγους θα αυξάνουν και η ζωή των εργαζομένων θα βελτιώνεται. Και οι δύο χορεύουν στις  προσταγές του ΣΕΒ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από κοντά και οι άνθρωποί τους στο κίνημα, ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, που αφού δεν κατάφερε να εμποδίσει την απεργία με πανεργατικά χαρακτηριστικά, υπό τη πίεση των ίδιων των εργαζομένων, θα επιχειρήσει να την υπονομεύσει για μία ακόμα φορά.

Μπαίνουμε στη δράση, μπαίνουμε στον αγώνα για να καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες! Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να κλιμακώσουν την αγωνιστικής τους δράση με τη συμμετοχή τους στην Πανεργατική Απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Να ανάψουν φωτιά από κάθε σπίθα, κάθε εστία αντίστασης να γίνει κινητοποίηση, να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση κάθε εργαζόμενου του κλάδου μας. Δεν πάει άλλο! Ανοίγουμε το δρόμο για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.30 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ