Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ;

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κατάθεση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, που αφορά την «Ένταξη του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας», αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, τον προσχηματικό διάλογο και τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις χωρίς περιεχόμενο, που επέλεξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να επιτύχει την άμβλυνση των αναταράξεων, που η ίδια δημιούργησε.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας στις 8 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε (αποφ. 744)  ομόφωνα και ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να παγώσουν οι διαδικασίες κατάθεσης του Σχεδίου Νόμου και να δοθεί εύλογος χρόνος για διαβούλευση και επανασχεδιασμό της πρότασης συγχώνευσης των δυο Ιδρυμάτων. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή εξουσιοδοτήθηκε η δημοτική αρχή να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Αντί αυτού, το τελικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή  προβλέπει την κατάργηση των Ιατρικών Εργαστηρίων και των Τουριστικών Σπουδών. Ενώ όσον αφορά τον διαφορετικό τρόπο διαχείρισης του Αβερώφειου Αγροδιατροφικού Πάρκου δεν εμπεριέχει καμία απολύτως αλλαγή, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν  στον Δήμαρχο Λαρισαίων.

Δεν μπορούμε, μετά από όλα τα παραπάνω, να μην σχολιάσουμε την πρώιμη ικανοποίηση(!) που δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, χωρίς φυσικά να αναφερθεί στην ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Λάρισας προς την αντίθετη, ακριβώς, κατεύθυνση, και να μην δεσμευτεί για συνέχιση του αγώνα για περαιτέρω βελτιώσεις.

Καλώ  τους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσουμε εκ νέου από τον κ. Δήμαρχο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης , στη βάση της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ