«ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Με αφορμή την επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου θα προβληθεί στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, το ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Τα κορίτσια της βροχής».

Πρόκειται για την τελευταία δουλειά της Δημητρίου που μέσα από την προσωπική αφήγηση των γυναικών που συνελήφθησαν και βασανίστηκαν κατά τα χρόνια της Δικτατορίας προσπαθεί και καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή όχι μόνο τη μνήμη αλλά και τα συναισθήματά τους.

Τα κορίτσια της βροχής τον καιρό της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών. Φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χωρίς να προδώσουν τα ιδανικά τους. Πάλεψαν για τη δημοκρατία.

Εξομολογούνται στην κάμερα της Αλίντας Δημητρίου τις αληθινές ιστορίες τους.

Οι γυναίκες που εμφανίζονται στην ταινία της Δημητρίου είναι, με μια λέξη, μαγικές. Πραγματικές γυναίκες, που ζουν σήμερα, νέες ακόμα, μια ζωή κανονική, η οποία όμως κρύβει μέσα της ένα κομμάτι που δεν αγγίζεται, παρά για συγκεκριμένους λόγους.

Μιλούν στην κάμερα απλά, σα να κάνουν κουβέντα, σα να αφηγούνται τραγικές ιστορίες άλλων – εκτός από στιγμές, που η ανάμνηση γίνεται πολύ προσωπική και η φωνή χάνει λίγο το σθένος της. 

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο 2410280220 την Τρίτη και την Τετάρτη 9.00-13.00 και 18.00-20.00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ