ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΜΠΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Επίσκεψη στην έδρα του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι πραγματοποίησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ.Ιερώνυμος όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τεμπών  κ.Κώστα Κολλάτο.

Ο κ.Κολλάτος καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη στην έδρα του δήμου και του ευχήθηκε εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου ο θεος να του δίνει δύναμη και υγεία και να έχει κάθε επιτυχία στο έργο του, δηλώνουμε συμπαραστάτες στις προσπάθειες του .Πιστεύω οτι η σημερινή μας συνάντηση ειναι η αρχή μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας με ενα ιερωμένο βαθιά ευσεβή, με αξιοζήλευτο ποιμαντορικό  έργο και ήθος .

Ο Δήμαρχος Τεμπών αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα του δήμου,έκανε εκτενή αναφορά στον πρωτογενή τομέα και στα σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν  εντός του δήμου Τεμπών  (εκκλησίες -μοναστήρια).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε την επιθυμία για στενότερη συνεργασία Εκκλησίας – Αυτοδιοίκησης για θέματα που άπτονται της στήριξης των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα

για το οτι έχει να κανει για τα σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος στο δήμο Τεμπών  και διατύπωσε την επιθυμία του να γίνει η Μητρόπολη Λαρίσης ενα συνεδριακό κέντρο για τον σκοπό αυτό .

Τέλος έδειξε ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την πρώην έδρα της Επισκοπής Πλαταμώνας & Λυκοστομίου στα ιστορικά Αμπελάκια και εξέφρασε την επιθυμία να γίνει η ιστορική κοινότητα Αμπελακίων ο τόπος παραμονής του κατα την θερινή περίοδο .

Η επίσκεψη έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων .

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μιχάλης Καρατέγος ,οι αντιδήμαρχοι κ.Κώστας Τσεργάς ,Αστέριος Σαίτης ,Γεωργία Τσιόπα,ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Τεμπών  κ.Γεώργιος Μανώλης ,και ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γεώργιος Νικολάου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ