ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ

Έργα προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ εντάσσονται σε προγράμματα – Δριμεία κριτική από τη Ρ. Καραλαριώτου

Εκφράζοντας την πεποίθηση πως η δημοτική αρχή υλοποιεί με επιτυχία το επιχειρησιακό της σχέδιο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στον απολογισμό των πεπραγμένων της Δ.Α για το 2017, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην εισήγησή του ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία και ολιστική λογική που ακολουθείται, ανακοινώνοντας παράλληλα την πλήρη ασφαλτόστρωση της Γιάννουλης και της Φαλάνης, ενώ σημείωσε πως τα έργα γίνονται με ίδιους πόρους, προσθέτοντας πως η Δ.Α εργάστηκε και προς την κατεύθυνση αξιοποίησης προγραμμάτων.

«Υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για την ένταξη έργων συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ», ενημέρωσε το σώμα ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόσθηκε, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τις θεσμικές παρεμβάσεις στον πολιτισμό αλλά και στα μεγάλα θέματα του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, την παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων κλπ.

Αναφερόμενος στην υπηρεσία Καθαριότητας ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε της πολιτικής «που έδωσε δουλειά σε 206 οικογένειες της Λάρισας», ενώ κλείνοντας επανέλαβε πως με την πολιτική που εφαρμόστηκε «αντιστρέψαμε το κλίμα εσωστρέφειας σε μεγάλο βαθμό».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων για επιμέρους θέματα που αφορούσαν στους τομείς τους και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής και των εκπροσώπων των παρατάξεων, ενώ δριμεία ήταν η κριτική της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, η οποία μιλώντας για «πολιτικές συναλλαγές» έκανε λόγο για «κούφιες κουβέντες και σχέδια επί χάρτου».

«Αλλάξατε προς το χειρότερο το μοντέλο του δήμου, τραβήξατε ένα μοναχικό δρόμο ως δημ. αρχή και επιλέξατε την εξασφάλιση ρόλων για τους ανθρώπους της παρέας», υπογράμμισε η κ. Καραλαριώτου, προσθέτοντας πως «η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ταπεινότητα και αποτελεσματικότητα και οι πολίτες θα δώσουν απάντηση στις επικείμενες εκλογές».

«Η Δ.Α δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους πολίτες ενώ δεν υπήρξε ίχνος αυτοκριτικής», σημείωσε ο Θ. Μαμάκος στηλιτεύοντας τις απευθείας αναθέσεις και περιγράφοντας τα έργα του ΣΒΑΚ ως «επικοινωνιακό τσουνάμι», ενώ παίρνοντας το λόγο ο πρώην δήμαρχος Κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε στη μη υλοποίηση μελετών της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

«Όσο για την εξωστρέφεια φτάσατε μέχρι το Περού και εγώ σας πήγα μέχρι το Εκουαδόρ και είδα τη φάτσα μου στη μεγαλύτερη εφημερίδα του!», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση Τζανακούλη, ο οποίος δεν δίστασε να συνδέσει την εξωστρέφεια της πόλης με τη λειτουργία πολυτελούς ξενοδοχείου που ξεκίνησε επί των ημερών του!

«Η δημοτική αρχή ξεκίνησε τη θητεία της με θετικά “μαξιλαράκια” από τους προηγούμενους και θεωρώ πως διασφαλίστηκε με τη βοήθεια όλων μας η ενότητα σε μεγάλα ζητήματα της πόλης», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Ντ. Διαμάντος, ενώ με τη σειρά του ο δημ. σύμβουλος της ΛΑΣΥ Γ. Παζιάνας επισήμανε την απουσία πολιτικών αναφορών από τη δημοτική αρχή.

Κλείνοντας ο Εκτ. Νασιώκας υποστήριξε πως το έργο της δημοτικής αρχής θα αξιολογηθεί «ανάλογα από τι περίμενε κάποιος», προσθέτοντας πως «η πλειοψηφία κινείται πλέον πιο ρεαλιστικά αλλά έχασε πολύτιμο χρόνο».

Στη δευτερολογία του ο Απ. Καλογιάννης τόνισε πως άκουσε τις παρατάξεις και θα αξιολογήσει τις προτάσεις για το καλό της πόλης, ενώ στηλίτευσε κριτικές «από τηλεοράσεως» και κατέληξε πως ο δήμος δεν είναι εισπρακτικός μηχανισμός αλλά στοχεύει στην κινητοποίηση της οικονομία της πόλης.

Τέλος απαντώντας στην τοποθέτηση Καραλαριώτου ο κ. Καλογιάννης μιλώντας για «πλαστά στοιχεία και στρεβλώσεις» από την πλευρά της απέδωσε την τοποθέτηση σε έλλειμα στρατηγικής.

«Βρείτε το δρόμο σας για να ησυχάσουμε και εμείς, η οξύτητα του λόγου οδηγεί σε άλλα μονοπάτια», ήταν η παραίνεση του δημάρχου, ενώ ακολούθησε και δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ