ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση – καταγγελία του φιλοζωικού σωματείου Anim.a.l.

Οι δυο όψεις μιας κωμόπολης: Από τη μια οι ρομαντικοί εθελοντές (σωματείο και μεμονωμένοι φιλόζωοι της πόλης του Τυρνάβου) μαζί με το Δήμο Τυρνάβου που στειρώνει, περιθάλπει και αντιμετωπίζει το πρόβλημα των αδέσποτων με σωστές πρακτικές και από την άλλη αυτοί που φολιάζουν, πυροβολούν και σκοτώνουν.

Λίγες μέρες μόνο μετά το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Τυρνάβου για το έτος 2018 και ο “παππούλης” της φωτογραφίας βρέθηκε, ανήμπορος να περπατήσει, στην άκρη του δρόμου σε κεντρικό σημείο του Τυρνάβου.

Σε συνεννόηση με το Δήμο Τυρνάβου μεταφέρθηκε σε συνεργαζόμενη κτηνιατρική κλινική. Ακόμη και οι γιατροί μας μείνανε έκπληκτοι με αυτό που είδαν στην ακτινογραφία « ο σκύλος είναι πυροβολημένος πιθανότατα με φλόμπερ.

Το τραύμα είναι πολύ πιθανόν να προκάλεσε διαφραγματοκήλη, η οποία δεν τον αφήνει να περπατήσει σωστά και κινδυνεύει η ζωή του. Χρειάζεται άμεσα χειρουργείο»

Έτσι ο παππούλης χειρουργήθηκε πάλεψε τα δυο πρώτα 24ωρα για τη ζωή του και βγήκε νικητής. Συνεχίζει να αναρρώνει από το χειρουργείο, θα χρειαστεί να πάρει και vibramycin για να αντιμετωπίσει την Ερλίχεια και ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο.

Όποιος αναγνωρίζει τον γλυκό παππούλη και ξέρει κάτι για το περιστατικό του πυροβολισμού παρακαλούμε να μας ενημερώσει. Ευχαριστούμε το Δήμο Τυρνάβου για την άμεση δραστηριοποίηση του για ακόμη μια φορά..γιατί οι υγιείς συνεργασίες Δήμων και φιλοζωικών σωματείων μόνο καλά αποτελέσματα μπορούν να έχουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ