Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την επιχείρηση αστυνομοκρατίας, που έχει εξαπολύσει ενάντια στα ταξικά συνδικάτα και στους αγώνες, προκειμένου να εκφοβίσει και να παρεμποδίσει κάθε ίχνος αμφισβήτησης της αντεργατικής πολιτικής της, κάνοντας δεκτό

και το αίτημα των εργατοπατέρων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για να τους υπερασπίζεται μπροστά στο όργιο της νοθείας τους».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«Τα κρούσματα είναι επαναλαμβανόμενα για να είναι τυχαία. Όπως αποδείχνεται, αποτελούν μέρος ενός σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους.  Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) εγκλωβίζοντας τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Χθες, εισαγγελείς και δικαστές, απέστειλαν έγγραφο στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης ζητώντας στοιχεία για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Πριν λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ, εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από μια «μειοψηφία».

Προχθές στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από την Ασφάλεια.

Πριν λίγο καιρό αστυνομικές δυνάμεις ανέλαβαν να καλύψουν τους εργατοπατέρες στο Ε.Κ Κατερίνης, στην διεξαγωγή νόθου συνεδρίου.

Είναι φανερό, ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι-χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ούτε οι οικοδόμοι, ούτε οι άλλοι εργαζόμενοι, ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε εφαρμογή, κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός, όπως άλλωστε έγινε και στο παρελθόν.

Οι εργαζόμενοι απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, Ε.Ε, αλλά και στην προσπάθεια εκφοβισμού που επιχειρούν, πρέπει να δώσουν μαζική και μαχητική απάντηση με την συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη και στην συγκέντρωση του ΕΚΝΛ στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ