ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΕΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ»

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με θέμα τα «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος».

Με την εν λόγω ΚΥΑ μπαίνει σε εφαρμογή μία από τις πρώτες προτεραιότητες, που έθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, και η υφυπουργός, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, από την αρχή της θητείας τους, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η θέσπιση ενός αυστηρότερου πλαισίου ελέγχου της αλυσίδας παραγωγής, επεξεργασίας και διακίνησης γάλακτος.

Οι αλλαγές που φέρνει η νέα ΚΥΑ, με βάση το σχέδιο, είναι οι εξής:

Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για τους παραβάτες, που φθάνουν μέχρι και την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Θεσπίζεται η υποχρεωτική μηνιαία δήλωση των ποσοτήτων του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους παραγωγούς και τους αγοραστές γάλακτος.

Καθορίζονται τα αναγκαία μέτρα ελέγχου για τη διασφάλιση θεμιτών εμπορικών πρακτικών κατά την παραγωγή, διακίνηση και εμπορία του γάλακτος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των παραγόμενων υποπροϊόντων γάλακτος.

Στο πεδίο εφαρμογής της εμπίπτουν όλοι οι παραγωγοί και αγοραστές γάλακτος.

Η ΚΥΑ τίθεται σε διαβούλευση εδώ μέχρι την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ