ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας που καλεί όλο τον κόσμο στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου

Η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967 κατέλυσε τις ελευθερίες, βασάνιζε, δολοφονούσε, φυλάκιζε, έστελνε εξορία τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές. Ήταν αυτή που από τη μία, διεύρυνε τα προνόμια και τα κέρδη των λίγων και από την άλλη, συρρίκνωνε το λαϊκό εισόδημα και έβαλε τους λαϊκούς αγώνες στον γύψο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η καταστολή της με δεκάδες νεκρούς ήταν η αρχή του τέλους της χούντας των Συνταγματαρχών. Κάτω από το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου το οποίο έστρωσε το έδαφος στην εισβολή της Τουρκίας  το 1974, η χούντα κατέρρευσε. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της Χούντας, καθώς και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ – ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν στον λαό οι ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις τύπου ΝΑΤΟ.

Όσο κι αν φαντάζουν σήμερα οι εχθροί μας πανίσχυροι κι ανίκητοι, πολύ περισσότερο φάνταζαν και το 1973 οι χούντες και τα τανκς τους, μέχρι που η νεολαία και το λαϊκό κίνημα βγήκαν στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό της ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ο Νοέμβρης του 1973 απέδειξε πως ο μόνος αγώνας που μπορεί να επιφέρει ρήγματα, να αλλάξει συνειδήσεις και συσχετισμούς, να αφήσει χνάρια για τις επόμενες γενιές και τελικά να νικήσει, είναι:

Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ   ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ  ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Το Πολυτεχνείο όμως ΖΕΙ κι υπάρχει χάρη στους χιλιάδες που και σήμερα δίνουν τον αγώνα για  “ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, “ΕΞΩ οι ΗΠΑ” και “ΝΑΤΟ” !

Αυτή είναι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και γι’ αυτό επιχειρείται να δυσφημιστεί, να συκοφαντηθεί και να λησμονηθεί. Να ταυτιστεί εν τέλει, με τους λίγους που ξεπουλήθηκαν και άλλαξαν ιδανικά και πορεία.

“…Κι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει, δε θα περάσει ο φασισμός…”

73 χρόνια μετά τη λήξη του αιματηρού  Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας όπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (23 εκατομμύρια στρατιώτες και 57 εκατομμύρια πολίτες), η  φασιστική απειλή σηκώνει κεφάλι ξανά. Η μαζική δολοφονία Εβραίων από ακροδεξιό οπαδό του Τραμπ στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ και η εκλογική νίκη του Μπολσονάρο στη Βραζιλία ήρθαν να συνδεθούν με τις ακροδεξιές προκλήσεις στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ουγγαρία ,στην Ιταλία, στην Πολωνία. Στις γειτονιές της Αθήνας και παντού απαντούμε στις επιθέσεις των νεοναζί με αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Απαιτούμε  να προχωρήσει πιο γρήγορα η δίκη της Χρυσής Αυγής για να φτάσουμε στην καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα που επιχειρούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Οι σημερινοί υμνητές της χούντας, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, θα έχουν την τύχη του Χίτλερ,των χουντικών και των άλλων ειδώλων τους.

ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο ιμπεριαλισμός και οι πόλεμοι είναι εδώ. Η προσφυγιά και το ξερίζωμα λαών, η άνοδος ρατσιστικών, φασιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών είναι εδώ. Η  σύγχρονη βαρβαρότητα της δικτατορίας των αγορών και του κεφαλαίου είναι εδώ κι αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα.

Οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες επιχειρούν μεγαλύτερη πρόσδεση με τις Η.Π.Α. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που «μοιράζεται κοινές αξίες» με τον ακροδεξιό Τραμπ, δίνει εχέγγυα αποτελεσματικότητας για τα σχέδιά τους. Επιχειρεί την πιο βαθιά πρόσδεση της χώρας μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια και τους ανταγωνισμούς της περιοχής. Επιμηκύνει τις συμφωνίες παραχώρησης της βάσης της Σούδας και δίνει  νέες βάσεις  στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο κ.λ.π. για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ενισχύει τον επικίνδυνο πολεμικό άξονα με το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, την Κύπρο, τη χούντα ης Αιγύπτου. Για πρώτη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε εχθρό των Παλαιστινίων και των Αραβικών λαών. Ξοδεύει για εξοπλισμούς δισεκατομμύρια ενώ οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση.

Στην Ελλάδα των μνημονίων  της κοινωνικής καταστροφής, της ανεργίας, και της μετανάστευσης των νέων -κυρίως- επιστημόνων, προωθούν νέα δυσβάσταχτα μέτρα, μείωση συντάξεων, νέες περικοπές προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων, φορολεηλασία λαϊκού εισοδήματος, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας, αθρόα επέκταση επισφαλούς-προσωρινής εργασίας, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Το Πολυτεχνείο ανασαίνει μέσα από τους αγώνες του σήμερα ενάντια στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και την πολιτική της. Μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στις συνέπειες της κρίσης, στους αγώνες των φοιτητών, μαθητών κι εκπαιδευτικών ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου, στους αγώνες ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, στις καθημερινές μάχες της αλληλεγγύης στους φτωχούς, στους αποκλεισμένους, στους πρόσφυγες, σε όλους όσους δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας, της ζωής όπως την ονειρευόμαστε.

Μια ζωής που τα θέλουμε όλα δικά μας, γιατί εμείς είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ